Over 5.000 samlet under Hjertefred

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Anslagsvis 5.000 mennesker samlet seg i Løkkehaven. Hjertefred åpnet med spesialkomponert musikk av Glenn Main Henriksen.

DEL

Se bildene fra Sandvika søndag kveld

– Sorg er som en skarp stein som blir rundere i kanten. Jeg tror det siste de døende vil er vi skal være levende døde. Nyt hver eneste dag du har. For få vet hvor verdifulle de er. Vit hvor mye du betyr for dem rundt deg, oppfordret Bjørg Thorallsdottir.

Ifølge Thorallsdottir deltok over 5.000 mennesker på søndagens Hjertefred i Løkkehaven, basert på at arrangøren delte ut 5.000 fyrstikkesker og at det ikke var nok esker til alle.

Spesialkomponert musikk

Innledningsvis fremførte Glenn Main Henriksen sammen med saksofonist Guttorm Guttormsen instrumentalstykket «Heartpeace», som Henriksen hadde spesialskrevet for Hjertefred. I tillegg skrev han en ambient-stykke på onsdag til danserne på flåten.

– Jeg synes det er stort at min musikk appellerer til et arrangement som Hjertefred, forteller Henriksen.

Se videoinnslag fra Hjertefred her.

200 artister

Publikum stod sammen for å minnes sine nærmeste som har gått bort, til musikk fra til sammen 200 utøvere, deriblant Hilde Marie Kjersem, Anne Vada, Mariann Thomassen og Helene Bøksle.

BILDESERIE: Hjertefred i Løkkehaven

Hvitkledde engler samlet inn brev som publikum hadde skrevet til en de var glad i.

Hjertefred mintes ofrene etter 22. juli-terroren med å synge «Til ungdommen». Deretter ble minnebrevene brent opp fra flåten i Sandvikselva, bak hovedscenen.

– Hold hender med den som står ved siden av deg, enten dere kjenner hverandre eller ikke, sa Thorallsdottir til publikum.

Les mer om Hjertefred i papirutgaven av mandagens Budstikka

Les flere kulturnyheter her

Artikkeltags