Grønn og rosa hare, hvit mus, gul påskekylling og en rød katt: Blanka (6) og pappa Vitek Sitkiewicz lagde til sammen ni fingerdukker i løpet av en snau time i Asker kulturhus på skjærtorsdag.

– Denne her vet jeg faktisk ikke hva er, sier Vitek om en liten sort og lilla fingerdukke han har laget.

– Jeg har også laget en liten tannbørste, sier Blanca som er over middels fornøyd med alle dukkene hun har rukket å lage. Påsken skal tilbringes hjemme i Asker og på langfredag skal de på gudstjeneste i Drammen.

– Vi skal gå mange turer og slappe av, sier Vitek.

Saken fortsetter under bildet

Tilbud til barna

Det var mange barn og voksne som tok turen innom Asker kulturhus for å lage påske-fingerdukker på skjærtorsdag. I år er første gang det blir arrangert et program for helligdagene i kulturhuset.

– Vi ser at det er mange av barna i Asker som ikke har noe tilbud når biblioteket er stengt. Derfor har vi nå prøvd å ha litt enkle aktiviteter slik at barna har et sted å dra og kan treffe andre, sier kulturkonsulent i Asker kulturhus, Monica Storjordet, som forteller at biblioteket var stappfullt på tirsdag som var siste åpningsdag før påsken.

I tillegg til påskeverksted blir det også gratis påskedisco første påskedag i Multisalen.

– Slike arrangementer koster oss lite og vi håper det smaker mye for dem som ikke har noe annet tilbud, sier hun.

Gleder seg til å lete etter påskeegg

Det er Vidhya Kummaragunta og Anuradha Sridharan som kaller seg «Paper and Paint» som sto bak påskeverkstedet.

– Fingerdukker er morsomt og enkelt å lage. Vi tenkte at barna skulle lage påskefigurer, men vi ser at de har sin egen fantasi og lager alt mulig, sier Kummaragunta. 

Barna surrer såkalte «pipe cleaners» og «pom pom balls» rundt fingrene, former figuren slik de ønsker og limer til slutt på øyne.

Søstrene Julie (5) og Caroline (7) Knoff fra Asker lagde hver sin rosa kanin.

– Dette var gøy, sier Caroline og forteller at hun gleder seg til å lete etter sjokoladeegg på påskeaften.

Mor Gabrielle Knoff synes det er flott at det foregår noe i kulturhuset på helligdagene da alt annet er stengt.

– Jentene har gledet seg til å lage fingerdukker lenge. Det er ofte masse fine aktiviteter for barn på biblioteket, så jeg pleier å sjekke hva som skjer ganske ofte, sier hun.