«Ellevilla» står det rispet med kniv på den slitte, hvite døren. Trolig er den like gammel som resten av hytta, men det er lite som tilsier ellevilt over den spartanske tømmerkoia.

Mest sannsynlig ble den bygd som husly for skogsarbeidere i første halvdel av 1900-tallet.

Del

I fjor høst kjøpte familien til Titti Cathrine Bull Øwre (27) fra Høvik den lille hytta, og på kort tid har de skapt seg et ferieparadis i miniatyr. For selv om hytta har et beskjedent ytre er det ikke spart på noe på innsiden.

Se alle bildene fra: Hytta i Krokskogen

Storstilt oppussingsprosjekt

Hytta på 45 kvadratmeter består av to like stor rom adskilt med en entre og et tilhørende, lite kjøkken. I det ene rommet var det flere køyesenger og et nedsenket tak. På det andre rommet gikk det gulnede treverket på gulv, vegger og takbjelker i ett.

Titti fjernet alt inventar, de nedsenkede takplatene og iverksatte et storstilt oppussingsprosjekt.

Samtlige vegger ble malt i en mørk gråtone, mens gulvene fikk en nyanse lysere grå. Taket ble hvitt, mens Titti lot bærebjelkene få beholde sitt opprinnelige treverk.

– Det er en myte at rommet blir mindre når du bruker mørke farger. Grått stjeler ikke fokus, det fremhever i stedet hva som er i rommet. Når et rom virker lite handler det veldig ofte om hvordan du innreder, sier Titti.

Antikviteter

I rommet som en gang var et soverom er blikkfanget et solid langbord og en gammeldags skjenk. På veggene en forseggjort tallerkenhylle og gamle fotografier.

Det andre rommet er innredet som stue hvor sofaen også fungerer som seng. Her har Titti fått plass til gamle antikviteter og et egendesignet bord. Store, myke puter, krukker med tørket hortensia og et maleri i duse pasteller myker opp inntrykket.

– Jeg liker å blande gammelt og nytt med det som er tøft, røft og feminint. Treverket slik det fremstår nå er blitt som et eget smykke i stuen, sier Titti.

Selv om hytta er i familiens eie fikk Titti frie tøyler til å innrede hytta slik hun ønsket. Som interiørveileder av yrke visste hun akkurat hvordan hytta skulle bli seende ut til slutt.

– Da jeg kom hit første gangen kjente jeg en fantastisk, god ro. Jeg ville lage en tilsvarende følelse innendørs også, forklarer Titti.

Til daglig bistår hun private kunder i å skape nettopp den rette stemningen i et hus eller et bestemt rom.

– Det er enten unge folk med sin første leilighet eller ektepar i 50–60-årsalderen. Veldig ofte tar de kontakt med meg når de ikke lenger ser mulighetene i et rom, sier Titti.

Enkle kår

Etter at hytta på Krokskogen sto ferdig har Titti og familien nærmest måttet trekke lodd om å få bruke den i helgene.

– Det er få soveplasser her og enkle kår. Vi må ha med vann, bruke utedo og er aldri garantert mobildekning. Samtidig er det en hytte som gir deg følelsen av å være på tur, selv om du ikke er veldig langt hjemmefra.

Det er kanskje nettopp derfor vi finner roen her, sier Titti.

Se alle bildene fra: Hytta i Krokskogen