Nærmere 350 bæringer samlet seg i Skuibakken i kveld, for å innlede nyttårsfeiringen på arrangementet i regi av Skuibakkens venner.

Fra sletta nedenfor hoppbakken gikk det fakkeltog opp til selve hoppet, der Skui Brass sto for underholdning, varaordfører Ole Kristian Udnes holdt nyttårstale fra hoppkanten og publikum fikk se hele fem minutter med fyrverkeri fra utsiktspunktet.S

Fem minutter med fyrverkeri

- Vi er her for å se på rakettene og markere starten på nyttårsaften, sier Henriette Ibsen, som hadde tatt med seg datteren Frida Ibsen (5) for å komme i ordentlig nyttårsstemning.

De var med på arrangementet for andre gang i år, og Henriette synes Skuibakkens venner gjør en kjempe god jobb med å gjøre nyttårsaften barnevennlig.

Fra hoppbakken hadde de oppmøtte flott utsikt over store deler av Vestre-Bærum. Fyrverkeriet som ble fyrt opp på sletta nedenfor unnarennet kunne derfor sees av mange flere enn de oppmøtte.

Fredet kulturminne

Skuibakken er i dag fredet av Riksantikvaren, og Skuibakkens venner har de senere årene jobbet med å sette bakken i stand. Målet er at bakken skal åpnes for hopprenn igjen en gang i fremtiden. I mellomtiden brukes hoppbakken til arrangementer som i kveld.

Varaordfører Ole Kristian Udnes fortalte i sin tale om sitt første minne fra Skuibakken.

- Jeg var tilstede på verdenscupen i 1983, da alle de internasjonale topphopperne kastet seg ut fra kulen vi nå står på. Det var stort da Matti Nykanen passerte med med en armlengdes avstand, fortalte Udnes før han avsluttet med å ønske alle et riktig godt nytt år.