– Vi har lyktes med å komme skadefritt ut av femårskontrakten med arrangøren om å ha «Sensation» på Telenor Arena, sier Øystein Flenning, daglig leder i Euforum som driver Telenor Arena.

Det skulle ha vært tre «Sensation» til på Telenor Arena, ifølge Flenning, men mandag avgjorde han og Peer Osmundsvaag, daglig leder i Atomic Soul, at det ikke blir flere arrangementer.

Arenaens omdømme

Blant de 8.000 deltakerne under årets «Sensation» ble nærmere 130 personer anmeldt for bruk eller besittelse av narkotika. I fjor ble rundt 70 av 22.000 personer tatt for narkotikamisbruk.

Dette til tross, ønsket arenaen «Sensation» tilbake i 2013.

Politiets anbefaling skal ifølge Flenning og Osmundsvaag være en av grunnene til avgjørelsen. I en pressemelding understrekes det at arrangøren og arenaen tar sterk avstand fra det narkotikamisbruket som den storstilte politiaksjonen avdekket.

– Dette er en bred vurdering. Hvordan vi evaluerer med politiet og arrangør går vi ikke ut med, men en av elementene er politiets anbefaling om at vi ikke skal ha «Sensation» mer, sier Flenning.

– I hvilken grad er avgjørelsen basert på arenaens omdømme?

– Som arena vil vi ikke stigmatisere noen sjanger, enten det er elektronisk musikk eller rock, svarer Flenning.

– Vi kan si at det også er et element av hvordan samfunnet oppfatter arenaen. Arenaen er opptatt av sitt navn og rykte, men vi setter ikke kroken på døren for en bestemt musikkgenre.

Fornøyd med politiet

I kjølvannet av årets arrangement kritiserte Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) politiet for at deres aksjon ikke ville forebygge rusmiddelbruken.

– Vi gikk tidlig ut for å synliggjøre at politiet ville slå hardt ned på narkotikabruk under Sensation, på grunn av erfaringene fra fjorårets arrangement, sa kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Bjørlo etter krtikken fra Arild Knutsen.

– Når så mange likevel velger å ruse seg, viser det hvilke holdninger enkelte unge har til narkotikabruk. For noen har åpenbart hverken lover, regler eller kunnskap om skadepotensialet ved bruk noen betydning, sa Bjørlo.

Flenning og Osmundsvaag fremhever samarbeidet med politiet.

– Vi har hatt et godt samarbeid med politiet før, under og etter arrangementet, kommenterer Flenning.

Hverken Peer Osmundsvaag eller Nina Bjørlo har svart på Budstikkas henvendelser mandag ettermiddag.

Les flere nyheter her