Nå kan du plukke bringebær

Karin Burum ved Nadderud gård har åpnet for selvplukk av bringebær. (Bildet) Nå starter plukkesesongen hos de fire bringebærbøndene i Asker og Bærum. Vestre Frogner gård, som er størst på bringebær i vårt distrikt,    slipper til plukkere i morgen. Haslum og Linlandet Hagebruk åpner sesongen førstkommende mandag.

Karin Burum ved Nadderud gård har åpnet for selvplukk av bringebær. (Bildet) Nå starter plukkesesongen hos de fire bringebærbøndene i Asker og Bærum. Vestre Frogner gård, som er størst på bringebær i vårt distrikt, slipper til plukkere i morgen. Haslum og Linlandet Hagebruk åpner sesongen førstkommende mandag. Foto:

Varmen har gjort at bringebærene har modnet tidligere enn normalt. Nå starter selvplukk-sesongen i Asker og Bærum.

DEL

– Vi begynte så smått denne uken, forteller Karin Burum ved Nadderud gård.

Hun har fem rader med usprøytet dyrket bringebær og er først ut til å tilby selvplukk i Asker og Bærum. Fra og med i morgen starter plukkesesongen for fullt hos resten av bringebærbøndene. På Vestre Frogner gård på Skui har Hans Kristian Frogner 40 mål med bringebær som er klare til å plukkes fra lørdag morgen.

– Jeg har aldri opplevd så mye pågang som i år, sier han.

Meldingene har tikket inn på både Facebook, hjemmesiden og på e-post. Telefoner har det også blitt mange av.

Nå som jordbærsesongen er over på Aaby gård i Asker, merker Frogner et betraktelig større påtrykk. I løpet av sommeren venter han flere tusen innom for å plukke bær.

Tidligere enn normalt

Vanligvis starter selvplukksesongen rundt den 20. juli, men på grunn av det tørre og varme været, har bringebærene kommet tidligere enn normalt.

– For oss er det en litt vanskelig sesong fordi det er så tørt. Bærene er også mindre på grunn av varmen, sier Burum, som håper på en regnskyll snarest mulig.

Regn ønsker også Reidun Rasch-Olsen ved Linlandet Hagebruk seg.

– Vi har mye som rødt, men ikke alt er modent, sier hun.

Hagebruket åpner for selvplukk sent neste uke, og Rasch-Olsen spår at det blir trangt om plassen de første ukene.

– Vi har ikke nok bær til å dekke etterspørselen.

Det er særlig sorten Asker-bær som folk flest vil ha.

– Det har nok å gjøre med hva folk er vant med fra gamle dager; da var det askerbær som gjaldt, sier hun.

Også Burum tilbyr Asker-bær. Hun tror den søte og gode smaken som minner om villbringebær gjør sorten ekstra populær.

Solbær og kirsebær snart klare 

Det er ikke kun bringebær, men også solbær og kirsebær har modnet tidligere i år enn fjoråret. Frogner forteller at han vil åpne for selvplukk av disse førstkommende uke.

Haslum gård starter med selvplukk av åtte mål bringebær på mandag og holder åpent tre ganger i uken.

Her er det selvplukk

 • Haslum gård: 8 mål med bringebær, holder fra og med mandag åpent for alle bærinteresserte. Tilbyr Orion og Glen Ample. Drives av Karin og Sverre Østensen.
   
 • Nadderud gård: Fem rader med usprøytet, nærmest økologisk dyrket bringebær på Bekkestua. Har åpent for selvplukk stort sett annenhver dag. Orion og Asker-bær. Drives av Karin og Jon Burum. 
   
 • Linlandet hagebruk: 6 mål bringebær i Vollen. Tilbyr selvplukk sent neste uke. Tilbyr Glen Ample, Orion og Asker-bær. Drives av Reidun og Niels Rasch-Olsen.
 • Vestre Frogner gård: Størst på bringebær i vårt distrikt. Over 40 mål med på Skui. Åpner selvplukk på lørdag. Orion og Glen Ampel.

Artikkeltags