Bendik Brænne og Arif nominerte til spellemann

Eget selskap: Bendik Brænnes tredje album «The last great country swindle» er det første utgitt på eget selskap. BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Eget selskap: Bendik Brænnes tredje album «The last great country swindle» er det første utgitt på eget selskap. BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Hver gang Bendik Brænne gir ut et album, blir han nominert til Spellemannsprisen.

DEL

– Fantastisk morsomt, sier musikeren fra Stabekk om sin tredje spellemannominasjon.

Debutplaten «How to fake it in America» gikk helt til topps for fire år siden, og nummer to ble også nominert uten å få noen pris.

Nå er han igjen nominert for «The last great country swindle», i klassen country. Og det til tross for at han selv har hevdet at han ikke er noen countryartist.

Litt ironisk

– Jeg har et litt ambivalent forhold til å omtale meg selv som en genrespesifikk artist, men etter at flere kategorier er ute, ble country den nærmeste. Det blir jo vittig og litt ironisk med tanke på tittelen på albumet, sier Brænne.

Han har skrevet all musikken selv sammen med storebroren Mattis Brænne Wigestrand. «The great country swindle» er første utgivelse på eget selskap, Bendix records.

LES OGSÅ: Bendik Brænne: Jeg er mye tryggere nå

Bendik Brænne konkurrerer med blant andre Paal Flaata om å vinne country-prisen.

Takker mamma

Rapperen Arif fra Haslum er også blant de nominerte, og heller ikke for ham er det første gang. Arif fikk trofeet i urban-klassen for to år siden for

albumet «High end/asfalt», og nå er han nominert for «Meg & deg mot alle» i samme klasse. Ikke nok med det, Arif konkurrerer også om å vinne «<Årets låt», med sin «Alene».

– Jeg er overlykkelig. Takk, mamma, er Arifs kommentar til nominasjonen.

LES OGSÅ: Laget lyttestasjon for fansen

Da singelen «Alene» ble sluppet før sommeren, ble den straks a-listet på P3 og en av sommerens mest spilte sanger på radiokanalen. Andre som er nominert for årets låt er bant andre Sigrid, Kygo, Astrid S og Cezinando.

Spellemannsprisen 2017 deles ut søndag 25. februar.

Artikkeltags