– Jeg hoppet og gråt da jeg skjønte det, for jeg hadde forberedt meg på at jeg ikke kom til å gå videre, sier Amelia «Ammy» Granly fra Vollen.

Ammy er én av 19 barn som tirsdag ettermiddag fikk vite at hun er plukket ut til finalen i MGPjr, som blir sendt fra Telenor Arena i november.

Årets tema for musikk-konkurransen handler om «å være god nok», noe Ammy fikk bekreftet at hun er i dag.

– Jeg var veldig nervøs og følte jeg stotret veldig mye. Så mye at jeg kanskje ikke ville bli valgt sier hun, om dagens opptur i NRK.

Viktige måneder

De 19 finalistene kom nemlig til TV-huset for å delta på nok en audition. Trodde de. Istedet fikk samtlige vite at drømmen om å stå på scenen i Telenor Arena går i oppfyllelse.

NRK skal ha mottatt nesten 700 låter til årets konkurranse.

I midten av mai starter musikkproduksjonen, og i august skal hele gjengen bli kjent med hverandre på leirskole før den viktige øvingsperioden fram mot finalen starter.

Synger om å slappe av

Ammy, som til daglig er elev ved Arnestad skole, har selv skrevet sangen «Trenger ikke».

– Sangen handler om at det er viktig å ta det litt med ro, noen ganger. At det er greit å trekke seg tilbake, liksom, forklarer hun.

Foruten Amelia «Ammy» Granly, deltar også Bettina Ranvik (13) fra Bærum i årets MGPjr. Hun er en av fire i jentegruppen 4everU som vil opptre med sangen «Forandring».

Det er 17. gang MGPjr arrangeres. Programleder blir offentliggjort etter sommeren.