Stipendvinner sang seg til New York

UNG SOPRAN: Sangtalentet Eirin Rognerud (19) fra Lommedalen fikk Budstikka-stipend i 2017.

UNG SOPRAN: Sangtalentet Eirin Rognerud (19) fra Lommedalen fikk Budstikka-stipend i 2017.

Sopranen Eirin Rognerud (19) fra Lommedalen har ikke bare kommet inn på Juilliard, en av verdens mest prestisjefylte skoler, hun er også tildelt skolens beste stipend, som første norske elev.

DEL

I konkurranse med talenter fra hele verden, er 19-årige Eirin Rognerud kommet inn på prestisjefylte Juilliard som ligger vegg-i-vegg med Metropolitan Opera i New York.

– Jeg var så utrolig nervøs for svaret fra Juilliard, siden jeg ikke følte at det gikk så bra. Da var det ekstra gøy å få et så fantastisk svar, sier Eirin Rognerud, som i tillegg fikk et spesialstipend, som gjør at hun får dekket alt av utgifter på skolen.

Lommedalen-jenta mottok i 2017 Budstikkas kulturstipend. Hun har også fått flere førstepremier i Ungdommens Kulturmønstring og vunnet den store Midgard-konkurransen.

Imponert lærer

Eirin Rognerud går for tiden andre året på Barratt Due. Sanglærer og professor Solveig Kringlebotn, er stolt av eleven sin:

– Juilliard er blant verdens mest attraktive skoler. Med tanke på alle hun har utkonkurrert, er det imponerende og utrolig gøy. Det er litt vemodig å miste Eirin som student når hun er blitt så god. Men et talent som henne trenger et større internasjonalt miljø å bryne seg på, sier Kringlebotn.

Vil du vinne Budstikkas kulturstipend?Send en kortfattet søknad til kultur@budstikka.no. Årets vinner blir utropt på Hvalstrandfestivalen.

Artikkeltags