Varme hjerter under Løkke bro

HJERTEFRED: Allehelgenssamling i Løkkehaven for å minnes de døde. FOTO: TORE GURIBY

HJERTEFRED: Allehelgenssamling i Løkkehaven for å minnes de døde. FOTO: TORE GURIBY

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Rundt 3.500 mennesker var samlet for å minnes sine døde ved Løkke bro.

DEL

– Når en mister et menneske, så angrer en på at en ikke brukte mer tid sammen. Nå har dere har muligheten til å bruke tid på dem dere elsker, sa Björg Thorhallsdottir.


For femte år på rad arrangerte hun Hjertefred på allehelgensdag for folk som har mistet en av sine nærmeste. I fjor samlet hun rundt 3.500 mennesker i Sandvika. Arrangørene mener det var like mange i år.


Lars Lillo Stenberg åpnet på hovedscenen med en sang til sin avdøde mor. "Hvorfor måtte du dra? Du kom jo aldri tilbake;" sang han. Små og store engler delte ut kjærlighet på pinne og fyrstikkesker med oppfordringer om å skrive brev til sine kjære avdøde. Kjente og mindre kjente artister underholdt på flere scener mens Løkkehaven badet i lyset fra de mange faklene. To tusen hjerteballonger ble sendt mot himmelen. Kunstneriske innslag ga uttrykk for lengsel og savn.


Ideen om å feire de døde ble til da Thorhallsdottir mistet sin egen mann for fem år siden. Hun ønsket å lage en spesiell markering slik at hennes egen sønn Thorhalldur skulle minnes sin far.


– Det er viktig å stoppe opp og minnes de døde. Det er med på å sette ens eget liv i perspektiv, sier hun. De mange frivillige og artistene stilte opp gratis, blant dem var Tomine Harket og Helene Bøksle.

Se billedserien.

Artikkeltags