- Vi hadde håpet å vinne alt sammen, men ikke forventet det

SEIER: Laget fra Asker og Bærum kunne slippe jubelen løs etter at det ble klart at de var vinnerne av årets Quizdan. Fra venstre Vegard Eikemo Sande fra Nesodden, Geir Nese fra Vollen, Erik Nodland fra Hvalstad og Ida Kathrine Bjerke fra Høn.

SEIER: Laget fra Asker og Bærum kunne slippe jubelen løs etter at det ble klart at de var vinnerne av årets Quizdan. Fra venstre Vegard Eikemo Sande fra Nesodden, Geir Nese fra Vollen, Erik Nodland fra Hvalstad og Ida Kathrine Bjerke fra Høn. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med kun ett poeng over motstanderen sikret laget fra Asker og Bærum seieren i QuizDan.

DEL

– Dette er veldig morsomt og over all forventing. Vi hadde håpet å vinne alt sammen, men ikke forventet det, sier Ida Kathrine Bjerke (32) fra Høn etter at QuizDan-seieren er et faktum.

Sammen med lagkameratene Vegard Eikemo Sande (32) fra Nesodden, Geir Nese (48) fra Vollen og Erik Nodland (48) fra Hvalstad, representerte hun Asker og Bærum i NRKs spørreprogram Quizdan.

Premie på 100.000 kroner

Det ble en nervepirrende finalerunde når laget kjempet mot Tromsø og Steinkjer om å bli årets QuizDan-mestere.

LES OGSÅ: Gikk videre til finalen etter nervedrama

Etter å ha vært gjennom tema som Sherlock Holmes, sjøvett, sportskallenavn, nordiske statsministere, folkemusikk og norsk malerkunst, var det Steinkjer som måtte ta til takke med tredjeplassen.

Laget fra Asker og Bærum møtte da Tromsø i den siste finalerunden, også kalt duellrunden.

– Det var nok Ida som hadde det avgjørende støtet. Hun lot oss beholde ledelsen og satte standarden for resten av duellrunden, sier Nese, og sikter til at hun fikk fem av fem i rette i duellen som handlet om hagestell.

Til slutt var det ett poeng som sikret Asker og Bærum seieren over Tromsø, og de kunne motta premien på 100.000 kroner fra programleder Dan Børge Akerø.

Nodland ble QuizDan-mester

Vinnerlaget skulle så duellere seg i mellom, og der gikk Nodland seirende ut og ble kåret til årets Quizdan-mester.

– Det føles veldig deilig å ta den individuelle seieren. Men det viktigste var at vi vant som et lag. Dette blir kun en dessert, sier Nodland, som vant 50.000 kroner tillegg til fellespremien.

Nodland røpet at pengepremien muligens skal brukes til en Paris-tur for familien.

– Det er helt sykt at han klarer å svare på alt. Han er utrolig flink og kan alt, sier sønnen Sverre (15) stolt.

– Spennende reise

De fire lagkameratene ble tilfeldig satt sammen som et lag etter en kvalifiseringsrunde på Baracoa i Asker før jul.

Etter den tid har laget vært med på to TV-sendte innledningsrunder, før gårsdagens finale.

– Det har vært en veldig spennende reise. Vi har fått nye venner med samme interesse som oss, og vi har hatt mange gode opplevelser. Hele veien har vi fått mange lykkeønskninger og støtte fra lokalmiljøet, sier Nodland.

Artikkeltags