– Vi elsker å spille live

FESTIVALKLARE: Bærums-bandet While you slept spiller på Torpfestivalen i Vestby i juli. Fra venstre Nikolai Grasaasen, Torgeir Beyer på bass. Foran Benedikte Wallace fra Stabekk. FOTO: TORE GURIBY.

FESTIVALKLARE: Bærums-bandet While you slept spiller på Torpfestivalen i Vestby i juli. Fra venstre Nikolai Grasaasen, Torgeir Beyer på bass. Foran Benedikte Wallace fra Stabekk. FOTO: TORE GURIBY.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bærums-bandet While You Slept skal opptre på Torpfestivalen i Vestby i juli. I tillegg er de plateklare.

DEL

– Vi gleder oss masse. Det er noe spesielt med å spille på festival, det er så god stemning. Alle omtaler Torpfestivalen som en veldig koselig festival. Den er laget på frivillighet, sier Nikolai Grasaasen fra Stabekk, gitarist i indierock-bandet While You Slept.

Bærums-bandet skal spille på Torpfestivalen på Torp gård i Hvitsten, fredag 27. juli.

Nytt album

While You Slept startet opp i 2007, og er signert Bærums-selskapet Toothfairy Label. Bandet består av vokalist og gitarist Jakob Jones fra Østerås, vokalist Benedikte Wallace og gitarist Nikolai Grasaasen fra Stabekk, Torgeir Beyer på bass fra Tanum og Fredrik Olsen fra Svolvær på trommer.

Under Torpfestivalen skal de spille sanger fra sin debutskive som slippes til høsten. Singlene, «Moments gone» og «Throw the dog a bone», er allerede utgitt, og har rukket å høste god respons fra publikum. Fra før har gjengen vinylsingelen «Two Steps back».

Norsk-britisk

– Vi gleder oss ufattelig mye til å få ut platen. Det er noe vi har ventet lenge på. Vi gleder oss også til å spille låtene på festivalen, sier Jakob Jones.

Torpfestivalen er en av de få konsertene gruppen gjør før de slipper debuten. Tidligere somre har bandet spilt på festivaler som Norwegian Wood og Fjellparkfestivalen i Flekkefjord. På Torpfestivalen spiller også det norsk-britiske bandet Eye Emma Jedi, med gitarist Andrew Murray fra Sandvika.

De har også platekontrakt hos Toothfairy.

Jobber ved siden av

Vokalist Benedikte Wallace fra Stabekk forteller at drømmen til While You Slept er at bandet en dag kan leve av musikken. Foreløpig har alle bandmedlemmene studier og jobb ved siden av.

– Vi elsker å spille live, enten det er for store eller små publikumsmasser. Det er noe vi har lyst til å gjøre mye mer av fremover. Så fort vi får platen ut, får vi også spilt mye mer, sier Benedikte.

Artikkeltags