Vant Amanda for beste barnefilm

TERNINGKAST 2: VG ga Øvergaards spillefilmdebut terningkast 2. Det gjorde imidlertid ikke Amanda-komiteen, som ga 24-åringen Norges gjeveste filmpris fredag kveld. FOTO: ULF HANSEN

TERNINGKAST 2: VG ga Øvergaards spillefilmdebut terningkast 2. Det gjorde imidlertid ikke Amanda-komiteen, som ga 24-åringen Norges gjeveste filmpris fredag kveld. FOTO: ULF HANSEN

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Regissør Anders Øvergaard fra Vettre vant fredag Amanda for barnefilmen «Til siste hinder».

DEL

Barnefilmen fra hestemiljøet er Øvergaards første spillefilm, og er laget sammen med Himmelblå-forfatter Kathrine Haugen. Filmen hadde premiere fredag 29. april 2011 på Colosseum kino i Oslo.

Fikk terningkast 2

Til siste hinder er en norsk film fra 2011, regissert av Anders Øvergaard med bl.a skuespillerne Elise Strømberg, Marthe Vonheim, Hanne Øberg og Julie Nordhuus.

Den hadde ifølge Wikipedia et samlet besøkstall på norske kinoer på 26 761.

VGs anmelder ga filmen terningkast 2, mens Stockholms filmfestival Junior 2012 ga filmen prisen for beste barnefilm.

Nå har også filmen stukket av med Amandaprisen 2012 for «Beste barne- og ungdomsfilm».

LES OGSÅ: Premiereklart for Vettre-regissør

Her kan du se traileren for filmen (artikkelen fortsetter under vinduet)

Vant tur til Hollywood

Den talentfulle 24-åringen har imidlertid mer å vise til enn barnefilm. I april stakk han av med førsteplassen i filmregi-konkurransen «Best Direction Award». Regikonkurransen ble arrangert av «The Gathering» med mål om sette fokus på det kreative miljøet på arrangementet.Premien var en drømmereise til Hollywood.

Her kan du se Harald Zwart kåre Anders Øvergaard som vinner.

Vinnerfilmen «Silhouette Story» ble laget i løpet av en uke, og selve filmen ble filmet på en dag med et budsjett på bare 100 kroner. Pengene gikk til laken som Øvergaard brukte for å få til skyggeeffekten i filmen. Bakgrunnen og filmmusikken var laget gratis av venner.

LES OGSÅ: iPad-parodi er blitt million-hit på YoyTube

Budstikka lyktes ikke å komme i kontakt med den ferske Amandapris-vinneren lørdag ettermiddag.

Artikkeltags