Uten filter på Eikeli

F.v instruktør Tarald Reite (18), instruktør Magnus Bangum (17), skuespiller Sigve N. Schjølset (18), revysjef Emilie Remman (17) og revysjef Magnus Lager (17).

F.v instruktør Tarald Reite (18), instruktør Magnus Bangum (17), skuespiller Sigve N. Schjølset (18), revysjef Emilie Remman (17) og revysjef Magnus Lager (17). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi gjør det beste ut av det vi har, sier revygjengen på Eikeli.

DEL

– Da blir det også ganske hjemmekoselig, det er jo det som er revy, mener instruktør og skuespiller Tarald Reite (18).

Mandag kveld var det premiere på årets Eikelirevy med tittelen «#Uten filter». Den handler om livet bak den perfekte fasaden, både i sosiale medier og ellers i livet.

Les anmeldelsen av revyen her.

Se flere bilder fra revyen her.

Revyen er i all hovedsak et produkt laget av 2.-klassinger, sammen med noen 3.-klassinger. Elevene er ærlige på at de ikke prøver å utkonkurrere andre skoler. Eller å prøve å være noe de ikke er.

– Vi lager ikke revy for at folk skal komme fra fjern og nær. Vi setter ikke opp Ibsen akkurat, sier Reite, og understreker at alle involverte i Eikelirevyen er klar over at de lager revy for foreldre, besteforeldre, tidligere elever og nærmiljøet.

Motreaksjon

Innholdet i «#No filter» er et resultat av at ungdommene har sett seg lei på jaget etter det perfekte liv.

– Spesielt er vi utsatt for det i ungdomstiden, og kanskje særlig vi jenter. Vi legger på filter på alle bilder vi publiserer, sier revysjef Emilie Remman (17).

For elevene på Eikeli, og andre skoler, er det vanlig å slette alle bilder av seg selv på sosiale medier som ikke fremstår «bra nok». Skolerevyen håper de at skal være en motreaksjon på dette.

– Det er ikke bare oss ungdommer. Ta Birken, for eksempel, alle skal gå den, hvis ikke er det liksom ikke bra nok, sier skuespiller Sigve Naustdal Schjølset (18).

– Det er mange som streber etter noe helt annet enn det de faktisk ønsker seg. Bare fordi de tror det forventes av dem, legger han til.

Egenprodusert

I revyen følger vi en familie som melder seg på et tv-show. Moren, spilt av Stine Trulsen, gjør alt hun kan for at familien skal fremstå perfekt og passe inn i den malen som tv-stasjonen setter. Datteren, spilt av Thale Rosseland, får gjennomgå for sine mangler, blant annet at hun ikke er slank nok.

– Også har du min karakter, den som representerer alle de som faller utenfor. Men vi gjør den ekstrem, sier Sigve.

Sketsjene er, som det meste annet, 100 prosent egenprodusert på Eikeli. Litt er laget av instruktørene og noe i samarbeid med skuespillerne.

– Men de to er aller best på å skrive, så vi valgte dem til det, avbryter skuespiller Sigve og peker på instruktørene Magnus Bergum (17) og Tarald Reite (18).

Fordommer

For to år siden fikk Eikelirevyen en anmeldelse av Budstikka som satte sinnene i kok. Terningkast tre syns de for så vidt var greit, men det var ordene til anmelder Olav Brekke Mathisen som gjorde mest vondt.

– Jeg er den eneste av oss her som var med da. Karakteren var grei, men teksten bygde på fordommer om Eikeli, sier Reite, og legger til at de fort kom over det.

– Det er skummelt med en premiere og anmeldelsen som følger, men så lenge vi har det gøy, så er det den største gleden i seg selv, sier Emilie Remman.

Les flere kulturnyheter i Budstikka her.
 

Artikkeltags