Tredje strake seier for Sandvika-revyen

REVYPRISEN: Revysjefene for Sandvika-revyen 2013, Shona Ringdalen MacDonald (19) og Iris Anette Berger (18), jubler over å ha vunnet Budstikkas revypris. FOTO: ANETTE ANDRESEN

REVYPRISEN: Revysjefene for Sandvika-revyen 2013, Shona Ringdalen MacDonald (19) og Iris Anette Berger (18), jubler over å ha vunnet Budstikkas revypris. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Prisverdig. For tredje år på rad ble Sandvika videregående tildelt Budstikkas revypris.

DEL

Sandvika var den eneste skolerevyen som fikk terningkast seks av Budstikka i år, og dermed ble de kåret til vinnere av revyprisen 2013.

Dette er det tredje året på rad hvor Sandvika-revyen er blitt kåret til Asker og Bærums beste skolerevy. I 2012 delte Sandvika seieren med Rud, og i 2011 ble de tildelt førsteplassen sammen med Nadderud. I år sikret de seg derimot en eksklusiv førsteplass.

– Det er utrolig gøy at det gikk så bra. Og det er ekstra gøy når vi får prisen helt alene dette året, sier revysjefene Iris Anette Berger (18) og Shona Ringdalen MacDonald (19).

Imponerte

Revysjefene fikk overrakt prisen av Kaja Mejlbo, nyhetsredaktør i Budstikka, på siste skoledag.

– Jeg blir imponert når jeg ser hva dere får til, og hvor mye tid og arbeid dere legger i revyen, sa Mejlbo, og berømmet revygjengen for et svært profesjonelt sceneshow.

Sandvika-revyen 2013 hadde navnet «I et speil, i en gåte», og handlet om dagens egosamfunn. I revyen møter vi en ung jente som mest av alt ønsker å være seg selv.

SE BILDESERIE: Revy-premiere på Sandvika vgs

Da revyen hadde premiere i februar i år, trillet Budstikkas anmelder en sekser på terningen og kalte revyen ytterst gjennomført og balansert. Anmelderen mente at revyen var satirisk, ga rom for refleksjon og bragte frem lattersalvene. Både tekstforfatterne, skuespillere, musikerne og danserne fikk skryt for sitt arbeid.

LES HELE ANMELDELSEN: Tatt på kornet, Sandvika

Eneste sekser

Sandvika-revyen var den eneste revyen som fikk toppscore av Budstikkas anmeldere. Rosenvilde, Rud, Valler og Nadderud fikk terningkast fem, mens Stabekk, Nesbru, Asker og Eikeli fikk en firer. 

LES ANMELDELSEN AV ROSENVILDE: Rause Rosenvilde

LES ANMELDELSEN AV RUD: Superheltene ble menneskelige på Rud

LES ANMELDELSEN AV VALLER: Solid og morsom Vallerrevy på norgesreise

LES ANMELDELSEN AV NADDERUD: Tåler å ses på

LES ANMELDELSEN AV STABEKK: Tempo uten det ekstraordinære

LES ANMELDELSEN AV NESBRU: Nesbrurevyen mellom to stoler

LES ANMELDELSEN AV ASKER: Sang til 70 i stil

LES ANMELDELSEN AV EIKELI: Ingen stor stjernekamp på Eikeli

Samfunnskritisk og humoristisk

Revysjefene tror at den gode miksen mellom samfunnskritikk og humor er en av suksessfaktorene til årets revy.

– Revyen har også fått frem mange ulike talenter. De som sto på scenen var både dansere, skuespillere og sangere, og det skapte en helhet i showet, sier MacDonald.

– Bandet var mer synlig denne gangen, og det fungerte veldig bra. Musikken er veldig viktig i en revy, så vi ville at de skulle få mer ære, legger Berger til.

Lærerikt

De to jentene forteller at revyarbeidet har vært slitsomt, men svært lærerikt.

– Det har vært veldig gøy, selv om det har tatt mye tid og krefter. Vi hadde lyst til å gi opp av og til, men vi klarte å fullføre. Arbeidet har krevd at vi har vært selvstendige og tatt ansvar, og vi har lært mye om økonomi og planlegging, forteller de.

Både Berger og MacDonald er avgangselever ved Sandvika videregående, men de kommer til å være en del av neste års revy.

– Vi greier ikke å gi helt slipp enda, spøker jentene, og forteller at de vil veilede de nye revysjefene.

Premien til årets beste skolerevy er 30.000 kroner, som skal gå til markedsføring av neste års revy.

– Pengene kommer godt med, og det er fint å vite at vi har en sikkerhet når det kommer til markedsføring. Det er en veldig viktig del av revyarbeidet, sier MacDonald.

Artikkeltags