Tomine Harket (15) blir popstjerne

- Det er ikke alltid like lett å bare bli omtalt som "datteren til Morten Harket". Jeg vil bli kjent for det jeg gjør selv.

- Det er ikke alltid like lett å bare bli omtalt som "datteren til Morten Harket". Jeg vil bli kjent for det jeg gjør selv.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Tomine Harket (15) går i sin verdensberømte pappa Morten Harkets fotspor når hun drar på turné med popgruppen Fixx.

DEL

- Det kan bli hardt, slitsomt og dritgøy, sprudler Tomine Harket.

Hun takker nei til mat og drikke. Har dårlig tid og skal tilbake til øvingsrommet. Hun har drømt om dette:

- Jeg har hatt lyst til mye. Både dette og skuespill, sier hun.

I morgen starter popgruppen Fixx en 24 dager lang turné. Bragernes torg i Drammen er første konsert. Etterpå venter 55 konserter til. Medlemmene er plukket ut slik at de skal kunne synge live. I går slapp de førstesingelen, som er en coverversjon av Marius Müllers "Den du veit" fra 1981.

- Det er flaut når jeg ser artister jeg liker som ikke synger live. Jeg tror vi klarer det og at det sitter nå, smiler hun.

Medlemmene i Fixx hadde ikke møtt hverandre før, og Tomine Harket var spent før hun traff de fire andre.

- Jeg var mest redd for at jeg ikke skulle passe inn, men vi er blitt gode venner og godt kjent med hverandre på kort tid, forteller hun.

Konfirmert i Østenstad

Harket er oppvokst i Oslo og bor sammen med moren Camilla Malmquist Harket, som også har jobbet med film. Farens familie er fra Asker, og både besteforeldre, søskenbarn og venner bor i Asker. Nylig ble hun konfirmert i Østenstad kirke.

- De andre i familien er også konfirmert der, forklarer artisten og skuespilleren.

Ikke bare fars datter

Som medlem i Fixx begir hun seg inn i popuniverset i likhet med faren.

- Har han kommet med råd?

- Åh, det spør alle om. Men han har sagt at jeg må gjøre det jeg selv liker, og det gjør jeg jo, sier hun noe oppgitt.

- Det er ikke alltid like lett å bare bli omtalt som "datteren til Morten Harket". Jeg vil bli kjent for det jeg gjør selv, sier hun.

- Jeg håper det endres nå. Han er ikke med i Fixx, så det er ikke så mye å snakke om, forteller Tomine, som for fem år siden fikk hovedrollen i musikalen "Annie" og "Annie 2" på Sentrum Scene i Oslo.

Headhuntet

Tidligere i vår ble hun headhuntet til audition. Hun visste nesten ikke noe om hva hun gikk til, men tok sjansen. I mai stilte hun på audition, og kort tid etterpå var hun en del av den nye popgruppen Fixx.

- En av de største grunnene til at jeg har lyst er at vi har fått beskjed om at det ikke finnes garantier i denne bransjen. Det føles ekte, sier Harket. Produksjonsselskapet Élan Productions satser alt på Fixx, men vet at musikkbransjen er uforutsigbar.

- Jeg ville angret om jeg ikke hadde blitt med. Jeg elsker låten, forteller hun.

To singler til skal slippes, og planen er at debutplaten til Fixx skal ut i oktober. Produksjonsselskapet ønsker ikke å si noe om låtene annet enn at det er pop.

Dubber Disney

Harket har også dubbet tegnefilmer og serier, og hun har nylig dubbet rollen som Mitchie i Disney-filmen "Camp Rock". Hun synger dessuten den norske hovedsangen til filmen. Også denne jobben fikk hun gjennom auditioner og godkjenning fra USA.

- Det er kjempegøy, men også slitsomt siden jeg snakker så mye. Jeg har lyst til å jobbe mer med dubbing, sier hun. Tidligere har hun også vært stemmen til Stephanie i "Lazy Town" på TV2 og andre serier på Disney Channel.

Nå venter 24 dager i minibuss på Fixx-jenta:

- Det er stort, synes Harket.

Artikkeltags