Svaret får vi når de lokale gallerier dørene for nye utstillinger lørdag.

– Dette blir bare positivt. Når vi skriver 2014, så tror jeg fire galleriåpninger gir positiv synergi, sier Knut Blomstrøm, daglig leder ved Trafo kunsthall.

Større publikum

Han trekker paralleller til gallerigater i større byer, hvor utstillinger gjerne åpner samtidig for å trekke til seg et større publikum. Selv om det er lengre avstander i Asker og Bærum, og kunstinteresserte må belage seg på å reise, mener han det bør være mulig å få med seg galleriåpninger både i Asker, i Sandvika og på Bærums Verk.

LES OGSÅ:

– Vi strekker programmet over tre timer, fra klokken 13 til klokken 16 på lørdag, slik at flere skal klare å få med seg åpningen, sier han.

– Hvem regner dere som den sterkeste konkurrenten?

– Faglig så sammenligner vi oss med Bærum Kunstforening og Henie Onstad Kunstsenter, fordi vi ønsker å vise mange ulike genrer og nivå innen kunstfeltet. Vi går ikke i bredden, men viser spennende ting, som ved åpning av helgens fotoutstilling. Når «Hiroshimasuiten» vises i Norge for første gang, så skjer det hos oss, sier Blomstrøm stolt.

LES OGSÅ:

Trafo:

22 fotografier av den svenske fotografen Christer Strömholm (1918–2002) «Hiroshimasuiten» er bilder av mennesker som er født flere tiår etter at atombomben ble sluppet og deres skader.

I kunsthallen vises «Nattbad» av den amerikanskfødte Heggedals-kunstneren Charlie Roberts. Dette er hans første utstilling i Norge. «Nattbad» er treskulpturer og relieffer, grovt hugget i tre med klassisk ornamental komposisjon, med motiver fra demoner til basketball.

Jan Inge Janbus utstilling i Prosjektrommet heter «Et øyeblikks klarsyn sklir unna». Det er 150 uredigerte lysbilder tatt de siste årene. Utstillingen åpner klokken 13.

Asker Kunstforening:

I Galleriet innenfor biblioteket i Asker kulturhus viser Unni Spakmo fra Porsgrunn malerier. Utstillingen åpner klokken 12.

Bærum Kunstforening:

I Engervannsveien 31 i Sandvika vises verk av billedkunstneren Kaare Espolin Johnson (1907-1994). Dette er en kunsthistorisk utstilling, som åpnes av sønnen Gisle klokken 12.

Galleri Kunstværket:

I Verksgata på Bærums Verk kan du se utstillingen til Asker-kunstneren Omar Andréen (1922-2010). Han er kjent som en av våre beste dyretegnere, er innkjøpt av Nasjonalgalleriet og kjent som A-magasinets tegner gjennom 20 år. Utstillingen åpner klokken 12.

Galleriets Bjørg Andréen er den avdøde kunstnerens svigerdatter.

LES OGSÅ:– Fordi vi har så tette bånd, har vi godt utvalg av Andréens kunst. Nå viser vi et bredt spekter av bildene hans. De eldste er fra 1960-tallet, og de siste laget han rett før han døde i 2002.

– Hva tenker du om at det er fire utstillingsåpninger samtidig?

– Mange liker å gå på utstillinger, men de må nok velge når fire åpner samtidig. På den annen side har folk mulighet til å sette av hele dagen til en gallerirunde med kulturelt påfyll, sier hun.

LES FLERE KULTURNYHETER HER