Se bildekarusell øverst i saken.

Det er en spent og ivrig stemning i Sandvika Teater denne dagen. I salen sitter en gjeng unge, og noen voksne, skuespillere og følger med.

For der svever tre kompanjonger flere meter over bakken, kun ved hjelp av en skinnsele og to syltynne, svarte vaiere.

– Straka armer och ben! sier en trygg svenske til en mindre trygg gutt, som er halvveis gjennom nok en salto.

Etter å ha satt opp suksessen «Isdronningen» i 2012, undret den frivillige musikalgruppen på hvordan det noensinne kunne toppes.

Så når BærMuDa Mini nå setter opp «Peter Pan», og BærMuDa følger hakk i hæl med «Heksene fra Eastwick», skal de like gjerne lære seg å fly.

Høydeskrekk

– Det er utrolig stas. Litt vondt i hoftene, men det går greit, smiler Kristian Ludvig Grønvold.

Han deler hovedrollen som Peter Pan med Adrian Øybø, og har nettopp blitt heist ned etter en 15 minutters luftetur, og en syvdobbel salto tre meter over bakken.

Da han fikk høre at de skulle fly, så han for seg at det bare skulle bli litt «rett opp og ned». Høydeskrekken hjalp nok heller ikke.

Men nå gleder han seg. For på scenen suser skuespillerne lydløst fra venstre til høyre, «helt som i Matrix», ifølge en jente fra salen.

Johanne Kloster Ellingsen spiller Wendy, og er like ivrig.

– Det var dritgøy å fly! Det er kanskje ikke så kontrollert ennå, men det kommer seg nok, smiler hun.

Fra Carola til Sandvika

Det håper nok BærMuDa Minis ledere, Kristin Rinde Sunde og Margrethe Beck Heien også.

For mens «Heksene fra Eastwick» har premiere 27. mars, skal barne- og ungdomsgruppen på scenen om bare et par uker.

– Vi har like lang prøvetid nå som før, bare at vi har unger i lufta i tillegg, sier Heien og Sunde spent.

Flyveinstruktøren de har leid inn for anledningen heter Olle Jacobsson. Han fikk Carola til å fly under Sveriges Melodi Grand Prix i fjor, og har tidligere gjort skuespillere luftbårne på alt fra Operaen til Nationaltheatret.

– Da vi fikk han på kroken, var vi veldig lettet. Samtidig ble vi litt «Yikes..! Nå skal vi faktisk fly,» ler Heien, som understreker at man ikke kan sette opp «Peter Pan» uten at noen svever.

Magisk

Det er skuespillerne glade for, der de flyr over scenen i Sandvika Teater.

– Vi vil gjøre ting så bra som overhodet mulig med de ressursene vi har, sier leder for BærMuDa, Cecilie Due, og ser opp mot scenen.

Der skal hun snart sveve selv, som en heks i Eastwick. Litt nervøs er hun for om seler og utstyr blir festet raskt nok til at mystikk og magi opprettholdes i salen.

Flygemester Jacobsson er sikker på at det kommer til å gå bra.

– Det handler om lekenhet, at man liker det man gjør. Da blir det bra. Og magisk. Akkurat som i Peter Pans drømmeverden, smiler han.

Les flere kulturnyheter i Budstikka her.