Harket legger til at han er imponert over det Magne har gjort som kunstner, og hvordan han har taklet det.

- Han har denne gangen brutt ut av formen, likevel er det gjenkjennende, ser jeg, formspråket kan tolkes som en parallell vei, sier Harket.

- Multikunstneren Magne

Med det gir han også et klart signal om at han har fulgt med kameraten sin i hans andre kunstuttrykk enn det han har i musikken.

Budstikka treffer Morten Harket når han er innom Galleri Trafo i Asker for å være til stede på åpningen av Magnes store separatutstilling, med navn "Monologues".

- Litt misunnelig?

- Nei, jeg gleder meg over Magne. Jeg ville nok gjort noe helt annet om jeg skulle finne på noe utenom musikken. Det står respekt av å kunne gå fra det å være popstjerne, med den status det innebærer, og gjøre som Magne: Bevege seg i ukjent terreng. Der definerer han sin nye rolle, får innpass i kunsten, tar utfordringen. Blir annerkjent der også. En skal ha stor gjennomføringskraft for å få det til. Det sier mye om multikunstneren Magne; at han klarer å skape plass til dette også, sier Morten Harket.

Tilbake til Asker?

- Magne Furuholmen flyttet til Asker for 15 år siden, mens du flyttet bort fra hjemmekommunen din. Kommer du tilbake?

- Jeg oppfatter Asker fortsatt som hjemme. Der har jeg fremdeles mye av familien min. Men jeg bodde de første fem årene i livet i Kongsberg, så det har også satt sine spor. Det kan sikkert psykologene si en del om, sier han med et stort smil.

Noen snarlig tilbakeflytting til Asker gir han derimot ikke noe bekreftende svar på.

Eidsvåg og Giske

Det virker som om Morten Harket trives godt i det gode selskap på Galleri Trafo denne lørdagen.

Der treffer han også flere andre kjente, og felles venner av Magne Furuholmen. Slike som Bjørn Eidsvåg og kulturminister Trond Giske, og en rekke andre kjente personer i norsk kulturliv.

Les hele intervjuet i Budstikka på mandag.

Søkeord: Morten Harket Magne Furuholmen