Fredag kveld hadde mange jazzglade mennesker tatt turen til Lancelot og Asker jazzklubb for å se jazzlegenden Karin Krog (76) synge med Oslo Storband.

Selv om Krog kan se tilbake på en nærmest 60 år lang karriere, var dette første gang hun spilte på Asker jazzklubb.

Musikk fra 70- og 80-tallet

Sammen med Oslo Storband fremførte hun et storbandrepertoar som hun har bygget opp gjennom årene, og publikum fikk hovedsakelig høre musikk fra 70- og 80-tallet.

Krog har sunget med Oslo Storband flere ganger tidligere, og samarbeidet med storbandets dirigent Helge Hurum startet allerede på 70-tallet.

– Oslo Storband er en gjeng med veldig hyggelige gutter, og det er alltid en glede å samarbeide med Helge, sier Krog.

– Strålende

Tone Carlsen og Christine Reintz hadde reist fra Oslo for å høre Krog synge på jazzklubben.

– Det er et privilegium å få høre henne i en slik intim setting. Konserten var strålende, mener Carlsen

– Krog er en legende, så det er en stor opplevelse å få høre henne live. Jeg er imponert over at stemmen hennes er upåvirket av alderen. Jeg har vokst opp med Krog sin musikk, etter at min mor introduserte meg for henne når jeg var liten, forteller Reintz.

Spellemann-vinner

I fjor ga Krog ut albumet ”Songs about This and That” med komponist og saxofonist John Surman, som er et bestillingsverk fra jazzfestivalen på Voss. Albumet sikret henne Spellemannprisen i jazzklassen for 2013.

– Det var en skarp konkurranse, og jeg forventet ikke å vinne prisen. Så det var kjempehyggelig å bli utropt som vinner. Men selv om jeg vant en pris i fjor også, så tror jeg ikke at det blir en vane, sier hun.

Krog fikk nemlig Spellemannprisens hederspris i 2012. Til sammen har hun nå fire Spellemannpriser.