Skrev beste barnebokmanus

VINNER: Juryen mente Mari Kjetun fra Østerås skrev beste manus til barnebok for 10-åringer. FOTO: GYLDENDAL

VINNER: Juryen mente Mari Kjetun fra Østerås skrev beste manus til barnebok for 10-åringer. FOTO: GYLDENDAL

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Mari Kjetun (42) fra Østerås danket ut flere garvede forfattere da hun vant romankonkurranse for barnebøker i dag.

DEL

Gyldendal syntes de hadde litt mye fantasibøker og ønsket mer fra de unges hverdag. Derfor utlyste de en konkurranse sammen med Norli om å skrive beste barnebokmanus for 10-åringer.

De fikk inn 54 manus fra både garvede forfattere og ferskinger, men det ble debutant Mari Kjetun fra Østerås som stakk av med seieren.

- 10 av manusene var av veldig høy kvalitet, så det var en hard konkurranse i toppen. Det var veldig gøy at det ble en debutant som vant, sier juryleder Marianne Koch Knudsen i Gyldendal Norsk Forlag.

Troverdig

Vinnermanuset "Tyver, trøbbel og en lysende komet" handler om 12-åringen Tessa som har en far i ramme på veggen og en mor som aldri bor lenge på samme sted.

Nå flytter de til en hytte i ødemarka med det lokale fengselet som nærmeste nabo.

I juryens uttalelse heter det at "manuset har et fint tegnet persongalleri. Forfatteren makter med humor, sprelskhet og varme å balansere det umulige og det usannsynlige - og hun får oss til å tro på det som skjer, uansett hvor vilt og langt fra hverdagen det kan synes".

Arbeidet med å få gitt ut boka er nå i startfasen, så den vil være klar til neste bokhøst i august 2009.

Hjelp fra barna

- Det er en gledens dag for meg! Jeg har skrevet mange manus i ni år, og har sikkert blitt refusert 50 ganger tidligere, sier Mari Kjetun som til daglig jobber med interiør i butikk og som interiørjournalist. Hun forteller at det er en utfordring å få satt av tid til å skrive.

- Jeg står gjerne opp klokka fem om morgenen og skriver før resten av familien er våkne. Det er viktig å strukturere hverdagen for å klare å få avsett tid ved siden av jobb og familie, sier Kjetun.

Barna på 10 og 14 år har vært til stor hjelp med barnebokmanuset.

- Min eldste datter har vært konsulent for meg og har sagt ifra om vanskelige ord eller språk som ikke passer for dem, forteller en lykkelig Kjetun.

Artikkeltags