Skal undervises på Stargates stjerneskole i New York

TIL NEW YORK: Alexander Austheim, også kjent som Rykkinnfella, skal delta på Stargates stjerneskole i New York. Det skal også Harald Austad fra Asker. FOTO: CATO AUTRUN

TIL NEW YORK: Alexander Austheim, også kjent som Rykkinnfella, skal delta på Stargates stjerneskole i New York. Det skal også Harald Austad fra Asker. FOTO: CATO AUTRUN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Grammy-vinnende Stargate har gjort flere unge artister til superstjerner. Nå skal de lære Alexander Austheim hvordan man når stjernehimmelen.

DEL

Onsdag og torsdag inviterer den norske produsent- og låtskriverduoen Stargate over 30 unge, norske musikere, produsenter og låtskrivere til New York. Målet for oppholdet er å lære hvordan man slår igjennom på det amerikanske musikkmarkedet.

Blant de mange lovende som er blitt invitert til New York er Alexander Austheim (produsent/låtskriver) fra Rykkinn, Harald Austad (produsent/låtskriver) fra Asker og Øyvind Taraldsen fra Nesbru.

Del på Facebook

Kjendisforedrag

– Jeg tror jeg vil få et skikkelig motivasjonsboost av å være med på dette. Jeg kommer nok tilbake fra New York som et nytt menneske. Det blir sykt spennende å høre på hva de har å lære bort. Vi har en unik mulighet til å lære av de aller beste, sier Alexander Austheim, kanskje bedre kjent som Rykkinnfella.

Ifølge Dagbladet finner selve undervisningen sted på New York University. Blant høydepunktene er foredraget til «X Factor»-dommer og tidligere president i plateselskapet Island Def Jam, Antonio «LA» Reid. I tillegg vil hver enkelt artist få personlige tilbakemeldinger i studio fra Stargate.

Drømmer om Rihanna-samarbeid

Rykkinnfella har tidligere produsert låter for blant annet hiphopduoen Karpe Diem og «X Factor»-Mo. Han har i tillegg laget en rekke russelåter de seneste årene. Nå drømmer han om å virkelig slå igjennom som produsent og låtskriver.

– Det er inspirerende å se på suksessen til Stargate – er man dyktig og heldig går faktisk an å leve av det vi driver med, påpeker Rykkinnfella.

Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate har blant annet jobbet med superstjerner som Beyoncé, Ne-Yo og Shakira. Men de er kanskje mest kjent for å ha gjort Rihanna til popdronning.

– Er det noen spesielle du drømmer om å jobbe med, Austheim?

– Kanskje litt klisjé, men det hadde vært en drøm å jobbe med Rihanna, slik som Stargate har gjort, svarer 23-åringen.

Det var ifølge Dagbladet 360 håpefulle som søkte om å delta på «Stargate-skolen». 35 ble plukket ut.

Artikkeltags