Rud vant to priser på årets revykavalkade

REVYKAVALKADE: Her deles prisen ut til årets beste kvinnelige skuespiller.

REVYKAVALKADE: Her deles prisen ut til årets beste kvinnelige skuespiller. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag kveld gikk Revykavalkaden av stabelen og Rudrevyen stakk av med to priser som eneste skole fra Asker og Bærum.

DEL

På Sentrum Scene i Oslo i går kveld, var Østlandets skolerevyer samlet for å kåre de beste.

Rudrevyen var nominert i kategoriene beste musikalske innslag og beste kvinnelige skuespiller. Det ble full pott for Bærums-skolen. Avslutningsnummeret i første akt av årets revy, «Se ilden lyse», imponerte dommerne.

Det er veldig kult at akkurat dette nummeret, som hele Rud var så med på, vant. Alt fra skuespillere, kor, dansere, band, rekvisittgruppa, til kostymegruppe deltok. Og ikke minst kapellmesterne. Det var liksom et lite hjerte hos alle, så det veldig kult at det gikk til topp,sier revyinstruktør for Rudrevyen Bettina Tykesson (25) fra Haslum.

LES BUDSTIKKAS ANMELDELSE AV ÅRETS RUDREVY.

Det var skuespiller Trond Espen Seim som overrakte prisen til Rudrevyen for deres «Se ilden lyse»-nummer, hvor Erna Solberg serverer blant annet Fjordland til nye landsmenn.

Beste kvinne

Prisen for beste kvinnelige skuespiller gikk til Tora Christine Dietrichson, som imponerte dommerne som rasistisk, gammel dame, med sin Siv Jensen-parodi, og som rapper.

– Vi er utrolig, utrolig gira og stolte og glade på vegne av hele Rud og Tora. Dette var råtøft. At Tora vant var helt sinnsykt, og veldig, veldig fortjent. Da sto hylingen og applausen i taket på Sentrum Scene, blant både Oslo- og Bærumsfolket, sier Tykesson.

Dietrichson var ikke den eneste som parodierte Frp-lederen under årets revysesong, men den beste ifølge Oslobys skolerevyanmelder, Ahmed Fawad Ashraf.

– Jeg var på forhånd spent på hvilke temaer og karakterer som ville være gjengangere på skolen, og ikke overraskende dukket Siv Jensen, Erna Solberg og Magnus Carlsen opp på mange scener. Hvis jeg kjapt skal ramse opp hva jeg husker best fra sesongen, er det den gamle damen på Rud, Knausgård på Elvebakken, åpningen til Nydalen og tacosangen til Handelsgym, sa han etter kåringen til Aftenposten.

Stabekkrevyen var nominert i åpen klasse, mens Rosenvilde var nominert i kategorien beste mannlige skuespiller. Begge måtte gå tomhendt hjem fra kavalkaden.

– Stemningen på Sentrum Scene i går var helt sykt bra. Og det var veldig, veldig gøy å vinne to priser i en ellers så oslodominert konkurranse. Vi er også veldig stolte over Rosenvilde og Stabekk som også var nominerte, sier Tykesson.

Seier til Foss

Fossrevyen gikk av med seieren som årets beste revy og får med det sette opp revyen i to forestillinger på Nationaltheatret. Prisen ble delt ut av sjef på Nationaltheatret, Hanne Tømta, og Vibecke Osfoss ved høyskolen Westerdals.

Artikkeltags