Revypris til Dønski

PRIS: Budstikkas revypris for 2007 tildeles Dønski videregående skole for "Seriøst skeptisk lissom". FOTO: ANETTE OSKAL

PRIS: Budstikkas revypris for 2007 tildeles Dønski videregående skole for "Seriøst skeptisk lissom". FOTO: ANETTE OSKAL

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Budstikkas revypris for 2007 er tildelt Dønski videregående skole for revyen "Seriøst skeptisk lissom".

DEL

Prisen ble utdelt av Budstikka.no's redaktør Dag Otter Johansen kl. 11.45 på skolen, og det var to stolte revysjefer som mottok den gjeve prisen foran sine medelever.

To skolerevyer fikk terningkast seks av Budstikkas anmelderkorps i år, og jevnt over har alle skolerevyene holdt et meget høyt nivå. Juryen hadde en vanskelig oppgave, kunne Budstikkas redaktør fortelle.

I juryens begrunnelse heter det:

"Det er ikke enkelt å dra i gang skolerevy med minus på konto. Det har elevene på Dønski fått erfare. Heldigvis har de en generøs rektor som har vært opptatt av å ta vare på skolens revytradisjon. Gjengen bak årets Dønski-revy hadde dårlig tid, og snekret sammen en hel forestilling på under to måneder. Det er en prestasjon. For årets revy "Seriøst skeptisk lissom" er en oppvisning i gode tekster, dyktige skuespillere og flotte musikere. Godt hjulpet av enkle og virkningsfulle sceniske virkemidler kom de svært gode revytekstene virkelig til sin rett. Kort sagt: over hele linja viste revymakerne seg som særdeles dyktige til å få frem en revy som fungerte fra a til å. Det hele var proft til fingerspissene. Fra scenen sjarmerte skuespillerne seg til en usedvanlig god kontakt med sitt publikum ¿ som på sin side til tider lo så de skrek. Og Budstikkas anmelder tok ordene "tett på genialt" i bruk om en av sketsjene. Det er uvanlig i anmeldersammenheng. Gjengen bak årets Dønski-revy ga alt. Og de vant, både publikums begeistring - og kåringen av Årets skolerevy 2007. Gratulerer!"

Les mer i Budstikka i morgen.

Artikkeltags