Redningsaksjon for biblioteket

Artikkelen er over 14 år gammel

Høvik-folk gir av egne penger for å hindre at biblioteket blir lagt ned. En redningsaksjon håper å samle inn 200.000 kroner.

DEL

Det har vakt sterke reaksjoner i lokalmiljøene på Rykkinn, Eiksmarka og Høvik at det politiske flertall i Bærum har gått inn for nedleggelse av de tre filialene. På Rykkinn samlet over 250 mennesker seg sist helg til en markering, og på Høvik har kronene begynt å rulle.

Spleiselag med kommunen

- Vi er klar over at kommunen sliter med økonomien og må kutte ned på tilbud. Det vi håper å få til, er et slags spleiselag for å hindre fullstendig nedleggelse. Hvis vi bidrar med noe, håper vi kommunen kan være med på å tenke kreativt og inngå et konstruktivt samarbeid med oss for en viss videre drift. For blir biblioteket lagt ned nå, åpner det aldri igjen, sier Andreas Løes Narum, som sammen med Nini Karine Torp har startet redningsaksjonen.

Via e-post og løpesedler har de invitert alle som bor på Høvik og alle bedriftene i området til å bidra med vennegaver og underskrifter.

Protest

- Dersom vi i løpet av uken klarer å samle inn et anselig beløp, håper vi at politikerne i hvert fall bidrar med noe de også, sier Narum. Onsdag hadde redningsaksjonen samlet mange barn til en markering på biblioteket, med plakater og slagord.

- Når vi ser at noe vi er glad i kan bli borte, så vil vi slåss for å beholde det. Det er det vi gjør nå, supplerer Nini Karine Torp. Hun har fem barn som alle kan veien til biblioteket, slik hun selv kunne det som liten.

- Vi vil ikke at biblioteket skal legges ned, sier Fredrik på fire og et halvt. Han har vært her mange ganger og vil gjerne låne bøker.

Gir av pensjonen

Blant dem som har bidratt med penger til aksjonen, er Sigrid Borchgrevink (84). Så har hun da også et sterkt personlig forhold til dette biblioteket.

- Det var min bestefar, konsul Georg Iversen, som i sin tid ga biblioteket til innbyggerne her. Og som liten gikk jeg ofte dit sammen med far og bestefar, husker Sigrid Borchgrevink. Pensjonisten har sammen med sin ektemann Nils sendt en giro på 15.000 kroner.

- Det er ikke noe alternativ å flytte noen bøker opp til Ramstad skole. Det finnes jo ingen kommunikasjon opp dit, sier Sigrid Borchgrevink.

Redningsaksjonen håper å få til et møte med politikerne i Bærum før kommunestyremøtet onsdag 8. desember. Og lover at alle som har bidratt med penger, skal få dem i retur dersom filialen ikke står til å redde.

Høyre-topp: - For sent

Torill Heggen (H), leder av sektorutvalg levekår og selv bosatt på Høvik, er lei for at bibliotekfolket kommer på banen etter at toget egentlig har gått. Høyre og Frp har for lengst samlet seg om et forhandlingsresultat, som heller satser på skolebibliotekarene.

- Mens saken fremdeles var på sektornivå, stilte vi oss til rådighet for samarbeid. Bibliotekene har ikke klart å enes om noe før toget har passert, og nå kan jeg ikke annet enn å vise til forhandlingsresultatet, sier Torill Heggen.

Artikkeltags