Nettradiostasjonen Oradio (Ordentlig Radio) har vært på lufta fra murbygget Kuba i Vertshusveien i godt over ett år. Nå er responsen så god at den tidligere P4-programlederen, flere ganger kåret til Norges beste programleder, kan utvide.

– Om ett år er vi Norges tredje største radiostasjon, sier redaktør Tor Andersen fra Lommedalen.

LES OGSÅ: Oradio med eksklusiv konsertserie

Satser større

Nylig presenterte han lyttertall og offensiv satsing på DAB-nettet.

Nettradioen spesialiserer seg på å bare spille norsk musikk eller musikk laget av norske artister. Det betyr sanger som fremføres på engelsk også, så lenge artisten og låtskriveren er norsk.

LES OGSÅ: Øystein Sunde bidrar til ny radiokanal

Siden prøvesendingene i fjor har nettstedet passert 45 000 unike brukere i tillegg til lytterne på DAB+ i Oslo og Akershus, og på FM i Drammensområdet.

– Vi utvider programtilbudet samtidig som vi utvider distribusjonen med DAB i tillegg til internett. Da blir vi mer tilgjengelig i bil. Og når senderne er på plass i juli, når vi 1,2 millioner DAB-lyttere i Oslo og Akershus. Vi satser på DAB nå som FM-nettet snart skal slukkes, forklarer Andersen.

Frustrasjon blant norske artister

Norske artister og den norske delen av platebransjen opplever en sterk og økende frustrasjon over radiosituasjonen i Norge.

For norske artister blir det stadig vanskeligere å få sin musikk spilt på radio, en tendens som har vart en stund og som bare blir sterkere og sterkere, ifølge Andersen.

Les flere lokalnyheter fra Bærums Verk her

Samtidig opplever artister et stupende CD-salg og økende digitalt salg som gir minimale inntekter.

– Frustrasjonen våre norske artister opplever er reell. Det er spesielt trist sett i lys av at norsk populærmusikk i all sin bredde har vært gjennom en rivende utvikling. Det går knapt en måned uten at internasjonale musikkmedier omtaler norske artister og utgivelser, sier Andersen.

– I lys av dette, er det et paradoks at norsk radio velger å nedprioritere norsk musikk, sier han.

Både bæringen Marianne Sveen fra Katzenjammer og Eldar Vågan, bosatt på Jar, er ivrige samarbeidspartnere for Oradio.

På eiersiden i radiokanalen er blant andre Øystein Sunde, Hanne Krogh, Halvdan Sivertsen, Terje Formoe og Helene Bøksle.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her