– Om ett år er vi Norges tredje største radiokanal, sier Tor Andersen, redaktør og hovedmann bak Ordentlig Radio. som sender fra Kuba i Vertshusveien på Bærums Verk.

Mandag  samlet han bransjefolk, pressen og et stort knippe av Norges mest populære artister for å fortelle at radiokanalen nå er på DAB.

Dermed når den ut til 1,2 millioner potensielle radiolyttere i Oslo, Akershus og Drammens-området.

LES OGSÅ: Radiosuksess på Bærums Verk utvider

En drøm

Ordentlig Radio spiller bare norsk musikk, eller musikk laget av norske artister. De kan godt synge på et annet språk.

– Å, det hadde vært en drøm, sier Frode Alnæs om Andersens mål for radiostasjonen. Han mener Ordentlig Radio er svært viktig for norske musikere.

– Dette er en radiokanal som tar norsk musikk på alvor. Da jeg spilte med Dance With A Stranger, fikk vi masse spilletid. Nå er det blitt tilnærmet umulig å få musikken sin spilt på norsk radio, sier Alnæs.

– Disse målene får du ta med Tor, sier en lattermild Øystein Sunde som har vært med siden starten i fjor og også står på eiersiden i Ordentlig Radio.

– At vi nå kommer på DAB er fantastisk viktig. Vi kan jo ikke tvinge folk til å lytte, men håpe at folk vil lytte på oss, sier Øystein Sunde.

– Jeg støtter dette fullt ut. Det er vanskelig å bli spilt på norsk radio, sier Jan Eggum.

Trenger merverdi

Lommedølingen Tor Andersen har et stort nettverk i bransjen etter tiden som P4-vert.

Visesanger Kaia Huuse tror tyngden Andersen har fra tiden da han flere ganger ble kåret til «Årets programleder» ikke er uten betydning.

– Han er oppriktig interessert i musikken vår og tar seg tid til å høre på. Han er en slags «kjendis» i bransjen med et stort nettverk. Det innbyr til tillit, sier Huuse.

– I Norge er det etter sigende flere lottomillionærer enn artister som kan leve av musikk. Det er et paradoks når kvaliteten på norsk musikk aldri har vært bedre, sier Andersen.

Ifølge den tidligere programleder P3-grunnlegger HC Andersen, er Ordentlig Radio viktig. HC Andersen driver i dag Radiobutikken og er DAB-entusiast.

– Ordentlig Radio er viktig også fordi vi trenger merverdi på DAB-nettverket, sier han.