På DogA mottok Torsteinsen Design AS fra Bærums Verk prisen for kontormøblene FIX. En innovative kontormøbelserie utviklet i samarbeid Svenheim Møbelindustri.


– Det er veldig sjelden at kontormøbler vinner. Det er vanskelig å gjøre noe nytt med kontormøbeldesign og innovasjon er en av kriteriene, sier Solveig Torsteinsen.

Designerne integrerte en teknikk Svenheim hadde utviklet med runde hjørner i tre design. Serien består av et arbeidsbord, en oppbevaringsenhet og en skapseksjon som kan bygges i ulike formater.

– Møblene har et rundere og mykere uttrykk enn man vanligvis ser hos kontormøbler, sier Torsteinsen.

Juryens begrunnelse la vekt på møblenes utforming og funksjon, hvor brukeren sitter mot en behagelig buet form, mens de rette vinklene på innsiden gir maks plass.

Helt til topps

– Nåløyet er utrolig trangt, av 152 bidrag var det tre som fikk utmerkelse for god møbeldesign. Vi er veldig stolte over å motta denne prisen, sier Torsteinsen.

Kontormøblene er allerede i produksjon og ute på markedet. Lokalt forhandles FIX av Norske Kontormøbler og Rom for Flere.

Stiller ut i Milano

Neste uke tar de med seg kontormøblene til møbelmessen i Milano. Der stiller de også ut en stol, «Nova», og en gåvogn til barn, «VROOM». Sistnevnte er en del av utstillingen «KidsroomZOOM», som i løpet av Milanomessen innreder en gammel ærverdig leilighet med design og kunst skapt kun for barn.

– Målet er å vekke interesse for kreativitet rettet mot barn og å fokusere på av barnas verden slik de selv oppfatter den.