– Det nytter rett og slett ikke at foreldre kjører og henter ungene. Da kommer hele transportsystemet til å bryte sammen. Vårt aller viktigste budskapet er at Bieber-fansen må reise kollektivt. Det betyr tog, busser og shuttlebusser fra Oslo sentrum. Foreldre må gjerne følge, men da må de komme til fots, sier politioverbetjent Tomm Berger til Aftenposten.

Han jobber i Asker og Bærum politidistrikt og er ansvarlig innsatsleder for Justin Bieber-konserten.

16.-18. april holder tenåringsidolet Justin Bieber tre konserter i Telenor Arena på Fornebu. Onsdag ankom politi fra Oslo og Asker og Bærum London for å lære hvordan de skal takle massehysteriet. Denne uken har Bieber fire konserter i Londons storstue, O2 Arena.

Justin Bieber skapte det komplette kaos i Oslo sentrum i fjor sommer da han hadde en konsert på Operataket. Det vil politiet her hjemme unngå.

Halvparten med undergrunnen

Representanter fra politiet i Oslo og Asker og Bærum møtte onsdag Metropolitan Police i London, og fikk en gjennomgang av sikkerhetsopplegget, samt omvisning backstage, evakueringsplaner og kommunikasjonsstrategier overfor konsertpublikummet.

LES OGSÅ: Justin Bieber uten promille

Ifølge Aftenposten kommer 50 prosent av de reisende til O2 Arena med undergrunnen, 25 prosent kan parkere på en stor offentlig parkeringsplass, og 25 prosent kan slippes av utenfor arenaen. Berger anser logistikken til Biebers konserter på Fornebu som det største problemet.

Alle tre konsertene i april er utsolgt. 66.000 ungdommer skal høre den canadiske artisten som fikk sitt gjennombrudd på YouTube.

– Dette er den aller største utfordringen. Fordi publikum er så ungt, og fordi mange har med foreldre, snakker vi om en menneskemengde som kan bli det dobbelte av hva man ser på vanlige konserter, sier Tomm Berger til Aftenposten.

Bieber-fansen er like vanskelige å styre som 20.000 hooligans, ifølge sikkerhetssjefen ved O2 Arena.

– Som gruppe og som profil er de selvsagt helt forskjellige, men de er like krevende. De unge er vanskelige å styre, de tar ikke noen forholdsregler og ser ingen farer, bekrefter Robert Snape, sikkerhetssjefen ved O2-arenaen, overfor Aftenposten.

– Det er det vi ser her også, kommenterer Berger.

Egne busser

Arrangøren Atomic Soul kommer til å sette opp egne Justin Bieber-busser fra 22 norske byer. Billettene ble lagt ut på Billettservice samtidig med Bieber-billettene. Bussene vil kjøre fra Arendal, Lillehammer, Skien, Hamar, Elverum, Gjøvik, Kongsberg, Larvik, Tønsberg, Fredrikstad, Kongsvinger, Hønefoss, Hokksund, Lillestrøm, Drammen, Elverum, Drøbak, Ski, Sandefjord, Halden, Vikersund, og Moss.

Arrangøren har tidligere avvist at de tre konsertene vil skape kaos som på Operataket i fjor.

– Dette blir noe helt annet, dette er full konsertpakke i trygge omgivelser. Vi har jobbet med å få på plass disse konsertene i over to år. Justin kommer til å stille med et helt rått sceneshow, produksjonen er enorm, sa Peer Osmundsvaag til Budstikka i fjor sommer.

I tillegg vil Telenor Arena sette opp shuttle-busser fra Oslo, bekrefter Marcia Titley, eventansvarlig i Euforum. Ruter har også flere avganger til og fra Telenor Arena under konsertene, opplyser pressetalsperson Sofie Bruun.