Artisten Øystein Sunde og P4-veteranen Tor Andersen fra Lommedalen har sammen tatt initiativet til en ny nettradio, kalt Ordentlig Radio.

Kanalen, som kun spiller norsk musikk 365 dager i året, holder til i murbygget Kuba i Vertshusveien på Bærums Verk. 

– Vi ønsket rett og slett å ha en kanal for å sende norskprodusert musikk. Det er stusselig med alle disse kanalene som kun skal ha utenlandsk musikk, forteller Sunde.

Talerør

Det var mens Tor Andersen jobbet i P4 at han begynte å prate med Øystein Sunde om å lage en kanal med kun norsk musikk. Nå var det på tide å gjøre noe med det. Sunde er aksjonær, Hanne Krogh er foreslått til styret og Halvdan Sivertsen skal bli aksjonær, ifølge Andersen.

– Det er Tor Andersen som er primus motor for dette, og han har tatt initiativet. Mange i bransjen har gitt tilbakemelding om at de synes at dette er et kjempefint talerør for norsk musikk, sier Sunde.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Ordentlig Radio har i dag 12.0000 norske sanger liggende inne som skal spilles. De mest populære spilles på dagtid, mens på kvelden sendes det spesialmusikk.

Etter hvert vil det også komme ordentlige programledere, og Andersen påpeker at nye musikere må gjerne ta kontakt med radioen.

Norskprodusert

 – Hva kan folk vente seg av Ordentlig Radio?

– Det er ikke godt å si enda. Men vi legger absolutt hovedvekten på norsk musikk, og særlig norskspråklig musikk. Og det skal være norskprodusert. Tor har en rekke ideer til program som han skal lage, sier Sunde.

– Kommer vi til å få høre deg på lufta?

–  Vi har ingen faste planer om det, men det hadde klart vært moro å ha tatt tak i et par ideer som jeg har. Det er gode muligheter for å prate med folk om deres musikk, og å ta med gitaren i studio for å spille sammen. Mange i bransjen er med på dette, og vi vil gi den norske musikken et spark oppover. Vi er spent på hvordan det blir, og gleder oss til å sette ordentlig i gang, forteller Sunde.

Nettradioen vil bli lansert om en snau måned, men allerede nå kan du døgnet rundt lytte til den nystartede radioen på oradio.no.