Overrasket prisvinner

Agnes Schou og Knut Alfsen mottok et maleri og en pengesjekk av ordfører Lene Conradi som det synlige beviset på at de hadde vunnet kulturprisen.

Agnes Schou og Knut Alfsen mottok et maleri og en pengesjekk av ordfører Lene Conradi som det synlige beviset på at de hadde vunnet kulturprisen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Årets kulturpris i Asker gikk til dukketeaterskuespillerne og dukkemakerne Agnes Schou og Knut Alfsen.

DEL

– Jeg hadde aldri i mine villeste drømmer trodd at dette skulle skje. Det er helt topp. Det er en ære. Jeg finner ikke ord, jeg er ydmyk, sier Agnes Schou etter å ha mottatt prisen i kveld lørdag under åpningsshowet for årets kulturuke i Asker.

SE BILDESERIE: Kulturuken i Asker

Slåss for dukketeater

Medprisvinner Knut Alfsen var ikke mindre glad.

– Dette er jeg veldig stolt og glad over. Det er veldig gøy at et figurteater får prisen. Vi har jo vært opptatt av å slåss for at figurteater er kunst, sier han.

De to har drevet dukketeateret Levende Dukker i 25 år, som nylig feiret jubileet med en figurteaterfestival i Asker.

SE BILDESERIE: Levende Dukkers 25-årsjubileum

Og de takket for prisen ved å ta et lite dukketeaterstunt sammen med en sel, som ble som levende takket være Knut Alfsen. Så levende at folk lo som bare det over selen som vel må sies å være tyngre hyper.

Mye mer

Men selveste festforestillingen i kulturuken bød på mye mer enn pris og fantastisk dukketeateri.

Folket i salen storkoste seg over fartsfylt hiphop, muntre seniorskuespillere, imponerende turn og vakker musikk for bare å nevne noe.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Artikkeltags