-Det er så deilig å se nordmenn som ikke er redde for litt regnvær. Dette er helt magisk, utbryter Fay Skandsen.

Del på Facebook
Sammen med kultursjef Trine Bendixen har hun jobbet for å forvandle området bak Sandvika teater om til byens koseligste bakgård. Søndag sto Operaperler på programmet. Gjennom et samarbeid med kulturentusiastene, kunne Skandsen og Bendixen stolt introdusere Jelena Markovic (sopran), Siv Misund (mezzosopran) og Monica Tomescu-Rohde (piano) for publikum.

SE FLERE BILDER

Opera til folket

–Vi ønsker å bringe operaen ut av konserthusene, sa Siv Misund til et spent publikum.
Trioen gjennomførte tre følelsesladde akter, både på tsjekkisk, fransk og italiensk. Som følge av språkbarrieren, var jentene nøye med å utdype handlingene bak de ulike stykkene.

-Opera er en musikkform som ofte krever en viss forståelse. Vi vil vise folk at opera er folkelig, og ikke snobbete som mange tror, sier Misund.

Liker bakgården

Godt plantet under en parasoll, treffer Budstikka Anne Lene og Thomas Hojem fra Eiksmarka. Selv om paret har vært godt fornøyde med kulturtilbudet i Bærum, legger de ikke skjul på at søndagsopera kan bli en favoritt.

-Vi er begge glade i opera, så dette passet oss utmerket. Også har jo bakgården blitt så flott, sier Anne Lene.

Thomas er enig. Sammen gleder paret seg til solfylte dager i Brambanigården.

Bakgårdsopera, et must

-I likhet med Fay, er jeg utrolig glad for å se at konseptet med søndagsopera blir tatt så godt imot, sier kultursjef Trine Bendixen.

Hun forteller at mange fikk mersmak, etter et operaarrangement i Borggården for en stund tilbake. Kommunen arbeider i øyeblikket med Kulturentusiastene og Oslo operafestival.
-Ved tidligere konserter, har publikum vært veldig på at vi må ha mer opera på programmet. Nå skal de få servert opera til brunsjen, sier kultursjefen stolt.

Hun innrømmer imidlertid at planleggingshorisontene har vært korte.

-Poenger er at vi skal vise hvilke muligheter som ligger i Brambanikvartalet. Operasangerne synger uten forsterkninger og gården er et ideelt sted for dem akustikkmessig, mener Bendixen.