Når 150 sangere og 50 musikere trår til blir det solid trøkk over sakene. Det ble det i hvert fall i Bærum Idrettspark lørdag kveld da verket Carmina Burana av Carl Orff ble fremført.


Asker Musikkorps hadde fått med seg til sammen seks kor for å få fres over feltet. Så da Bærumkoret, Bærum Kammerkor, Bærum Pikekor, Vollenkoret. Markakoret og Choriolis lot sine samlede røster slippe til var det greit lydnivå i hallen.

Mange hadde tatt turen for å høre på også, rundt 350 stykk mente primus motor for det hele leder av Asker Musikkorps Frode Wold (53).

– Nesten satt ut

– Helt fantastisk. Storslått. Jeg ble nesten helt satt ut. Syntes det var veldig flott, sier Anette Holm Hultin (41) fra Høvik, og fortsetter;
– At man får til denne type samarbeid på lokalt plan er flott, og spennende for både store og små. ja, og lærerikt synes datteren min Dina Marie (13) som synger i Bærum Pikekor.

Øvd siden april

– Jeg har aldri sunget sammen med så mange før og det var fantastisk fint. Koret får en helt annen fylde, sier Jan-Terje Mentzoni (55) leder i Bærumkoret etter konserten.

Han forteller at de har holdt på øve helt siden begynnelsen av april.

Sliten dirigent

– Det er et mektig verk som jeg har vært med på å synge før i Oslo Konserthus, og derfor hadde jeg også lyst til å sette det opp igjen her, sier Wold. Han forteller at den kommende konserten i Asker allerede er  utsolgt, for verket blir også oppført i Asker kulturhus i kveld søndag.

Dirigent Erling J. Myrseth (48) var rett og slett sliten etter konserten;
– Det er sjelden man dirigerer i over en time i strekk. Tøft og slitsomt å ha kontroll på 200 så lenge, sier han.

Hva mener du om lokalet som konsertarena?

– Det synes jeg fungerte ok, sier han.