Minnet de døde

Selv om det var kaldt i lufta var det veldig mange som stilte opp på "Hjertefred" i Sandvika. FOTO: KNUT BJERKE

Selv om det var kaldt i lufta var det veldig mange som stilte opp på "Hjertefred" i Sandvika. FOTO: KNUT BJERKE

Artikkelen er over 11 år gammel

I går ble de døde minnet av tusener i Asker og Bærum. "Hjertefred" med Morten M. Faldaas, Andrine Sæther Bjørn Eidsvåg og Jon Schau trakk aller flest i Sandvika.

DEL

I fjor inviterte Bærums-kunstneren Björg Thorhallsdottir til sitt første allehelgensarrangement - "De dødes dag" ved Det Gule Huset i Asker. I går kveld var Løkkehaven i Sandvika stedet for årets minnekveld for de døde. Det hadde hun kalt "Hjertefred". Og hundrevis, enkelte hevdet et par tusen kom.

– Jeg er imponert over at så mange møtte opp. Et fantastisk og unikt arrangement, og en merkverdig og vakker idé, sier skuespiller Morten Faldaas (48) som leste tekster for publikum om kjærlighet og død.

– Allehelgensdagen er en anledning til å si til noen at jeg er glad i deg, sier han. Faldaas og alle de andre som bidro i går kveld stilte opp gratis.

Naturliggjør sorgen

Etter at Faldaas var ferdig med å lese dukket en robåt opp på elven. Den dro en flåte dekket med tente lys. I det den gled under broen begynte Andrine Sæther (43) å lese dikt der hun sto oppe på broen.

Vel kanskje norges mest kjente skuespillere nå for sin rolle i Berlinerpoplene. Tv-serien er en formidabel suksess.

Artikkeltags