PROTOKOLL: Send din hilsen til 40-årsjubilant Haakon her!

Kronprinsfamilien, prinsesse Märtha og komiker og programleder Harald Rønneberg vinket kronprins Haakon opp på Skaugum-scenen mens sangen «Stjerner» av Karpe Diem hørtes over høytaleranlegget.

Da kronprinsen var vel oppe, var det søster, prinsesse Märtha, sin tur til å si noen ord. Rønneberg lurte på om hun hadde merket noen 40-årskrisetegn hos sin bror.

Da svarte prinsessen:

– Jeg har sett en del. Det at han trener mye, har kommet særlig den siste tiden. Han har drevet med surfing og turgåing mye med familien og venner, men nå har han begynt å gjøre det alene også. Det er jo et... ja, he, he. Hele familien kaller ham «The Body», sa Märtha fra scenen.

Harald Rønneberg var enig i beskrivelsen.

– Fra et manns synspunkt kan jeg si meg enig i det. Han har en fantastisk kropp, smilte Rønneberg fra scenen.

LES OGSÅ: Eldre ektepar leverte gave til kronprinsparet

Kongelig kallenavn

Märtha Louise fortalte at også deres venner og familie i royale kretser hadde et kallenavn på Haakon.

– De royale kaller ham bare «Prins Brad», sa hun.

Ankom i fallskjerm

Over 220 venner av kronprinsparet er gjester i kronprins Haakons 40-årslag i helgen. På plass lørdag var både kronprinsparets barn og kronprinspar fra både Danmark og Nederland.

Märtha Louise og Ari Behn hadde også tatt turen fra London med sine tre barn Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah.

Kronprins Haakon ankom selv området i en hvit fallskjerm med fem andre hoppere. Selve fallskjermopplevelsen var en overraskelse fra familien.

Budstikka, NTB Scanpix, Her og Nå og NRK var de eneste mediene som fikk adgang på Skaugum lørdag. På pressekonferansen svarte kronprins Haakon på hva han synes om å bli kalt "Prins Brad":

– Det er jo kjempemorsomt. Jeg tror det ikke er så veldig dekkende heller, smilte han.

Krise-strategi

Kronprinsesse Mette-Marit sa til pressen at hun tror kronprins Haakon har hatt 40-årskrise siden han var 18,19 år. Haakon fulgte opp med å si at han allerede har lagt en strategi for hvordan han best skal takle en eventuell krise.

Min strategi er å få gjort ting sammen med familien, og få et balansert i forhold til arbeidsoppgaver og hele den biten. Og så gjøre en del ting for meg selv, surfe, kite og stå på ski. Og å dra på festival, sånn som i dag, sier han.