Lanserer nytt nettsted for kunst

KUNST PÅ NETT: Fra venstre Gard Eiklid, Christian Hundevadt og Fredric W. Madsen har lanseringsfest fredag kveld på Bakken Fine Art. FOTO: PRIVAT

KUNST PÅ NETT: Fra venstre Gard Eiklid, Christian Hundevadt og Fredric W. Madsen har lanseringsfest fredag kveld på Bakken Fine Art. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 6 år gammel

Fredric W. Madsen (24) fra Jar utfordrer gallerier med Kunstveggen.

DEL

Fredric W. Madsen er én av tre gründere bak det nye nettstedet Kunstveggen.no.

Der kan kunstsamlere, kunstnere, nybegynnere eller de som bare er nysgjerrige møte likesinnede.

I kveld er det lanseringsfest på Bakken Fine Art i Oslo med åpning av utstillingen Contemporary Superstars. Guttene lover «musikk, øl og god kunst».

Les flere kulturnyheter her.

Gatekunst

– Målet vårt er å samle mye av det som skjer i Kunst-Norge på ett sted. Det skal være lav terskel for å stille spørsmål og man kan bruke det som en form for guide, sier Madsen.

Sammen med Gard Eiklid og Christian Hundevadt fra Oslo går Madsen på NHH i Bergen. Da guttene opplevde at det var vanskelig å finne god informasjon om kunst og kunstmarkedet, valgte de å lansere Kunstveggen.no.

Interessert i gatekunst

Madsen har ikke alltid vært interessert i kunst.
– I Bergen oppdaget jeg veldig mye god gatekunst, blant annet av Dolk, sier han.

Ifølge gründerne er man enten «ute» eller «inne» i kunstbransjen, noe som gjør terskelen høy for mange kunstinteresserte.
– Det er ikke alle som tør å gå inn i et etablert galleri og begynne å stille spørsmål. På vårt forum skal terskelen være lav, her er ingen spørsmål for dumme, sier Madsen.

Idé fra utlandet

I USA og England finnes det mange lignende konsepter som har utviklet seg til knutepunkt for kunstinteresserte. Det er her guttene har hentet inspirasjon fra.

Madsen og kollegaene har ingen tanker om å tjene penger på konseptet.

– Det er nettopp derfor vi tror det kan fungere, fordi vi ikke er et kommersielt galleri. Vi pusher ikke egen kunst som vi vil tjene penger på, sier Madsen.

Artikkeltags