- Det blir noe for enhver smak når atelierfellesskapet Det Gamle Apotek åpner lokalene for salgsutstilling, forteller billedkunstner Helen Gathe.

- Entusiasmen er felles, men det vi gjør er ganske forskjellig. Jeg opplever det som et veldig mangfold, og det tror jeg også folk vil oppleve, sier Gathe, som lover alt fra oljemalerier til puter i tovet ull og keramikktroll.

Kunstfellesskap

Utstillingen er i den gamle apotekbygningen i Gamle Ringeriksvei 14 B mellom Bekkestua og Stabekk, som til daglig huser syv kunstnere. Seks av disse deltar i helgens utstilling.

- Det er et arbeidssted utenfor hjemmet hvor vi kan jobbe med kunsten vår, for å ha et miljø der vi kan strekke på hverandres styrker og evner, sier Gathe om kunstfellesskapet som har eksistert i fire år.

Hver vår og høst åpner de atelierene og har en kollektivutstilling.

- For de syv kunstnerne som deltar i fellesskapet, er de to årlige arrangementene blant høydepunktene. Her åpner vi opp og får en dialog med publikum, det er avgjørende, sier Gathe.

Publikum får se arbeider i tovet ull av Siri Heitman Klausen og keramikkarbeider av gjesteutstillerne Mona Østenstad og Beathe Hofsøy. Gerd Borchgrevink, Hilde Enerud, Helen Gathe, Lise Paaske Gulbrandsen og Wenche Emely Nessler viser blant annet nye malerier.

Debutanter

På Galleri H-11 på Høvik har to modne kunstnere sine første separatutstillinger.

De siste to årene har Lisbet Hjort (64) fra Gjettum jobbet med maleri på fulltid, etter å ha kombinert kunsten med yrkeslivet i mange år - blant annet som direktør ved Hjertesenteret i Oslo.

- Lisbet Hjort har gått en lang vei fra figurative bilder til å finne sin forløsning i et abstrakt, fargesterkt og ekspressivt uttrykk, sier Reidar Høvås, som har satt sammen utstillingen.

Merete Winger (43), som bor på Gjettum, stiller hovedsakelig ut tekstilbilder med broderi og applikasjon.

- Det er "tidløst" frihåndsbroderi, brodert med gamle og nye tekstiler på fløyelsbakgrunn, forteller Winger. Hun har bakgrunn fra malerlinjen ved Akademiet i Roma og stiller også ut bildevever og figurative oljemalerier på lerret.

Hjorts utstilling varer til og med 2. mai, og Wingers utstilling varer til og med 30. april.