Kreativitet langs elvebredden

Luftballong: F.v. Thea Hüllert (18) fra Lommedalen, Marie Malmstrøm (18) fra Høvik og Anne Mols (18) fra Blommenholm lager en "luftballong" som skal henge fra broen ved "Kanel" i Sandvika. FOTO: TRINE JØDAL

Luftballong: F.v. Thea Hüllert (18) fra Lommedalen, Marie Malmstrøm (18) fra Høvik og Anne Mols (18) fra Blommenholm lager en "luftballong" som skal henge fra broen ved "Kanel" i Sandvika. FOTO: TRINE JØDAL

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

På lørdag skal kreative installasjoner laget av Rosenvilde-elever lyse opp Sandvikas elvebredde.

DEL

I 14 intense dager forbereder 46 formgivingsfagelever kreasjoner som skal gi publikum ved Byfesten en kulturopplevelse de aldri glemmer. Lørdag kveld må alt være klart, men det meste tyder på at kunstnerspirene har alt under kontroll. I arbeidsrommene males det for harde livet, og gips, ståltråd og sølvspray etterspørres i store mengder.

Selvstendig arbeid

– Dette er stor læring for elevene, fastslår faglærer Tone Afdal. Det er mye selvstendig arbeid som gir verdifull erfaring. I tillegg lærer de å ha en deadline å forholde seg til, og faktisk gjennomføre en idé.
Klassene har blitt delt inn i grupper som har stått helt fritt til å velge tema på installasjonen sin. Det har resultert i gipsbein på stativ, monstre av forskjellig slag og en kjærlighetsmontasje. Blant annet.

Se flere bilder

Får velge selv

Ute på gangen står tre jenter og betrakter hva som snart skal bli en luftballong. Dekket med speilbiter og sølvfarget spray skal de henge kreasjonen fra broen ved «Kanel».
– Vi skal lyse opp ballongen både inne og utenpå, slik at det reflekteres i speilene. I tillegg til at vi ville gjøre noe spesielt med presentasjonen. Så det at den henger, i stedet for står, gjør det mer spennende, synes vi, forklarer Thea Hüllert (18) fra Lommedalen.
Hun har med seg Marie Malmstrøm (18) fra Høvik og Anne Mols (18) fra Blommenholm på prosjektet, De er positive til muligheten som Sandvika Byfest har gitt dem.
– For en gangs skyld får vi velge helt selv hva vi vil lage, smiler Marie. Da blir det et mer ordentlig prosjekt, og det blir morsommere når vi kan ha litt størrelse på det.
 

Kjærlighetsstemning

Inne fra rommet diskuteres hver detalj engasjert. Ingenting skal overlates til tilfeldighetene. På et bord ligger rødmalte hjerter, og ved siden av jobber seks jenter flittig med flere. Celine Johnsrud (18) fra Gullhaug, Live Zakariassen (17) fra Lommedalen og Inger Korvald (18) fra Hosle vil tilføre Kulturvandringen litt kjærlighet. På Kalvøya kan romantikken dyrkes.
– To og to skal kunne gå sammen på denne kjærlighetsstien og forelske seg, smiler Live. Det skal bli skikkelig romantisk.
 

Kulturnatt elvelangs fakkelbelyste rute går fra Kalvøya til Kjørbotangen. Senkveldsvandringen finner sted lørdag 31. august fra 22.00 til 24.00. Langs elvebredden vil det også være underholdning, blant annet i nysirkuslandsbyen på Kjørbotangen.

Artikkeltags