– Klyper oss i armen

Bandet Kid Astray, her med f.v Alex Meek, Elisabeth Wu, Håkon Carlin og Benjamin Giørtz på scenen på Radar lørdag kveld.

Bandet Kid Astray, her med f.v Alex Meek, Elisabeth Wu, Håkon Carlin og Benjamin Giørtz på scenen på Radar lørdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bandet Kid Astray opplever suksess både hjemme og i utlandet. Lørdag sto de på scenen i Asker.

DEL

Kid Astray, med seks medlemmer fra både Asker og Bærum, gjør i disse dager stor suksess med singelen «No easy way out».

Popbandet er listet på både P1 og P3, flere utenlandske radiostasjoner, og reiser Norge rundt på ulike spillejobber.

– Det er helt fantastisk. Vi har ikke fått tid til å ta det innover oss, men hvis vi tar noen skritt tilbake og tenker oss om, så er jo dette selve guttedrømmen, sier Even Steine (20) fra Asker.

Del av "Bærumsbølgen"

Lørdag kveld sto bandet, som møttes da de gikk på Rud videregående skole, på scenen på ungdomsklubben Radar i Asker.

Her har de spilt mange ganger før, men det begynner å bli en stund siden. I mellomtiden har de stått på scenen på Slottsfjell, Rockefeller, vært på by:Larm og når Budstikka møter dem har de kjørt fra Bergen etter en spillejobb på Hulen kvelden før.

Kid Astray er en del av den mye omtalte «Bærumsbølgen» i Musikk-Norge. Band som Eye Emma Jedi, CLMD, Kid Astray, Coucheron, Arif (Phil T. Rich), Frøder, Emilie Nicholas og Sassybeat kommer alle fra Asker eller Bærum, og gjør seg bemerket i bransjen. Både i Norge og utlandet.

– Det er sterke navn og det er dødskult. Vi er ikke redde for å drive med popmusikk, selv om de kanskje skyr det litt i Oslo. Gøy at så mange kommer herfra, sier gitaristen Alex Meek (20).

I øvingslokalene på Tanken i Sandvika, henger Kid Astray mye med Andrew Murray i Eye Emma Jedi.

– Hva er grunnen til at nettopp dere gjør det så bra nå?

– Vi spiller lett tilgjengelig popmusikk, god popmusikk, men med et særpreg. Musikken er ikke blitt gjort tusen ganger før, forklarer Steine.

– Det er litt friskt, legger Meek til.

Mest av alt handler det om hardt arbeid.

Fans i utlandet

Tidligere i år ble Kid Astray valgt ut som en av de mest lovende artistene som musikknettstedet iTunes har tro på i 2014. Som det eneste norske bandet på en liste sammen med australiere, svensker og briter.

Det er veldig stas, vi må klype oss litt i armen, sier Meek.

– Det er morsomt å se, spesielt på Twitter, folk som følger oss i Japan, USA og Tyrkia og som har et nært forhold til musikken. Det varmer i hjerteroten, sier Steine.

De to gitaristene påstår de ikke har noen håndfaste mål, men ambisjoner har de.

– Vi skal bli store innenfor vårt miljø, og leve av dette i lang tid fremover, sier Alex Meek.

Les flere kulturnyheter i Budstikka her.

Artikkeltags