(Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen.)

På Oslofjordmuseet i Vollen står utstillingen Sensibilità. Kun iført et tynt silkestoff har 21 kvinner i alle størrelser og fasonger blitt foreviget av Asker-fotografen. Hun husker fortsatt nøyaktig den datoen ideen kom til henne sommeren for et år siden.

– Jeg ville utfordre meg selv som fotograf, ville vise at kvinner i alle aldere og med alle former har sin unike skjønnhet. Jeg kunne brukt profesjonelle modeller, men der lå det ingen motivasjon, sier Nordrum.

Trygg

Interessen for å være med på dette fotoprosjektet var overveldende stor. To av de utvalgte var Karine Bergseth (48) fra Vettre og Kari Aarstad Aase (52) fra Vollen. De ble veldig tiltrukket av ideen.

– Jeg så på dette som en utfordring. Jeg synes ikke det er lett å kle av meg, men jeg er et konkurransemenneske, så dette ville jeg klare, forteller Bergseth.

LES OGSÅ: Kler seg nakne for Asker-fotograf

Det var heller ikke lett for Bergseth å slappe av foran kameraet. Hun sto på Kon-Tiki, midtfjords i Oslofjorden, ikledd kun et stykke silkestoff mens hele mannskapet var om bord.

– Jeg hadde fra starten av full tillit til Anne Sophie. Vi har alle forskjellige grenser, og den tryggheten på at hun ville respektere de grensene var viktig, legger Aase til.

Dessuten trigget selve konseptet henne.

– Jeg syntes det var en fascinerende kunstidé, som jeg ville være med på, sier hun.

Imponert

Det skulle imidlertid ikke bare bli enkelt. I regn, vind og kulde foregikk fotograferingen, men modellene holdt ut enten de sto under broer, i fossefall eller på Kon-Tikis dekk.

– Det tok litt tid å slappe av, forteller Aase.

Under broen til Børsholmen på Blakstad sto hun i pøsende regn, og kjempet mot strømmen.

– Å holde styr på et 23 meter langt silkestoff er veldig aktiviserende. Dessuten prøver man jo å dekke seg litt til, men etter hvert gir man bare blaffen. Gode og konstruktive tilbakemeldinger fra Anne Sophie hjalp veldig, forteller hun.

Nordrum skryter av modellene som tok enhver utfordring på strak arm.

– De måtte jobbe hardt, men alle var positive og ga seg aldri. De ga virkelig av seg selv, og imponerte meg.

Stolte

Hverken Aase eller Bergseth var bekymret for reaksjonene. Begge hadde sett egne fotografier på forhånd, og de var sikre på at utstillingen ville bli en suksess.

– Responsen har vært overveldende positiv. De som har sett bildene synes vi er tøffe og heldige som har vært med på prosjektet, forteller Bergseth.

Hun får bekreftende nikk fra sidedamen.

– Jeg er veldig stolt over å ha tatt del i det, erklærer Aase.

Ifølge Oslofjordmuseet har utstillingen, som varer til 13. september, fått god mottagelse blant publikum.

I desember vises hele utstillingen på Galleri Nordic Light – House of Photography i Kristiansund. I tillegg vil noen av fotografiene stå på trykk i oktoberutgaven av magasinet Adore Noir med et intervju med fotograf Nordrum. Ett av bildene ble nettopp publisert i det amerikanske kunsttidsskiftet SHOTS – journal of photography.