Katzenjammer på gulljakt i Europa

Musikerne i Katzenjammer feirer solide salgstall i Tyskland.

Musikerne i Katzenjammer feirer solide salgstall i Tyskland. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Katzenjammer har solgt til gull i Tyskland, nå satser de på Storbritania.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

På selveste 17. mai legger musikerne i Katzenjammer ut på turne gjennom Storbritania. Bak seg har jentene flere suksessfulle år, og kan nå skilte med over 100.000 solgte eksemplarer av albumet «A Kiss Before You Go».

- Det er kjempegøy å endelig kunne sette et tall på suksessen. Vi har jo jobbet mye i Tyskland og har spilt mange konserter der, så det er moro å se at det kaster av seg, forteller Solveig Heilo.

Turnéstart på 17. mai

Katzenjammer består av Solveig Heilo fra Haslum, Marianne Sveen fra Eiksmarka, Turid Jørgensen fra Kragerø og Anne Marit Bergheim fra Valdres. På selveste nasjonaldagen starter bandet sin turné i Storbritania.

- Vi skal innom alle de store byene. Turnéen starter i Bristol, og går videre til Birmingham, Brighton, Glasgow, London og flere andre steder. Det blir en kort og intensiv turné, med spilling stort sett hver eneste kveld. Konsertstedene er loakler med kapasitet på rundt 800 publikumere, og det er jo ikke så verst, forteller en entusiastisk Heilo på telefon.

LES OGSÅ: 30.000 til Katzenjammer i Europa-turnéstøtte

Sammen  med bandkollega Anne Marit Bergheim drar hun over til England allerede i dag.

- Vi drar en dag i forveien for å møte presse og gjøre intervjuer i forkant av turnéen, forklarer Heilo før avreise.

LES OGSÅ: Katzenjammer nominert til tysk spellemannspris

Sjonglerer stiler

Kantzenjammer spiller en blanding av flere stilarter, med elementer fra både folk, pop, rock, country og balkanmusikk. Bandets medlemmer veksler på instrumentene og har også et uttalt mål om å spille instrumenter de ikke har spilt før.

Totalt spiller jentene over 16 instrumenter. Blant de mer uvanlige er trekkspill, bassbalalaika, fløyte, ukulele og melodika.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Artikkeltags