Bærum kommune bruker alkoholdirektivet for første gang. Folkehelsekontoret anbefaler at det ikke skjenkes alkohol i publikumsområdene under konsertene til tenåringsidolet, som opptrer i Telenor Arena tre dager i april.

– Vi ga dette rådet fordi konserten er for barn og unge. Føringene i ruspolitisk handlingsplan er slik at for arrangementer direkte knyttet opp mot barn og unge, ønsker vi ikke alkoholservering. Vi anser Justin Bieber-konserten som et arrangement rettet mot barn og unge og følger den handlingsplan som er vedtatt for idretts- og kulturarrangementer, sier avdelingsleder Tonje K. Vågårøy ved Folkehelsekontoret.

– Da dropper vi alkoholserveringen, svarer daglig leder for Telenor Arena, Øystein Flenning.

Har bevilling

Telenor Arena har generell skjenkebevilling, og denne er fremdeles gyldig til tross for kommunens råd om å droppe alkoholservering.

– Dette er ikke et pålegg, men et råd som Telenor Arena har sagt de ønsker å følge. Vi har et godt samarbeid i forkant av arrangementene når det gjelder servering, sikring og vakthold, sier Vågårøy.

– Har dere brukt de mulighetene som ligger i ruspolitisk handlingsplan tidligere?

– Nei, dette er første gang. Men dette er også første gang de har en konsert med Justin Bieber. Dette spørsmålet har ikke vært fremme tidligere.

– Har du fått reaksjoner?

– Nei. Vi har kun hatt direkte kontakt med arrangøren.

Rettet mot unge

– Hva er din kommentar til dem som mener dere sidestiller Justin Bieber med Kaptein Sabeltann?

– Vi har ikke tenkt på om vi sidestiller Justin Bieber med Kaptein Sabeltann, men begge er arrangementer rettet mot barn og unge, svarer Vågårøy.

Hun har imidlertid ikke noe imot alkoholservering i VIP-områder og deler av arenaen hvor støtteapparat og presse oppholder seg. De restriktive alkoholrådene gjelder kun for publikumsområdene.

Flenning ved Telenor Arena forteller at han henvendte seg til Vågårøy og hennes kontor for råd.

To syn

– For oss sto to syn mot hverandre. Her vil det bli mange barn. Samtidig må vi innse at det også kommer foresatte som skal passe på barna. Skal de voksne som går på konserten få kjøpe et glass vin? Vi hadde ingen sterke meninger, derfor søkte vi om råd, sier Flenning om konsertene som skal være på Fornebu 16., 17. og 18. april.

LES FLERE KULTURSAKER HER