Etter månedsvis med beinhard jobbing og endeløse øvinger kunne teatergruppen BærMuDa Mini endelig slippe jubelen løs i går kveld.

Premieren på «Jungelboken» ble fremført til latter og trampeklapp fra publikum i salen.

– Dette føles veldig bra! Vi har øvd så mye og det er deilig å få spille for publikum, sier kveldens hovedrolleinnehaver Oskar Vinoth Due Rinde (12).

SE BILDESERIE HER.

Hovedrollen

Oskar spiller rollen som Mowgli, og må i løpet av forestillingens to akter gjennom en rekke prøvelser.

– Det vanskeligste har vært å få alle replikkene til å sitte. Og å få alt til å stemme med regien.

Kveldens Mowgli vil gjerne gi honnør til regissøren for at forestillingen har blitt så bra.

– Regissøren vår, Margrethe, har vært veldig tålmodig og flink med oss på øvingene. Det hender jo at vi bråker en del på scenen, forteller Oskar.

Les flere kulturnyheter.

Lot seg ikke skremme

På premierekvelden var salen i Sandvika Teater stappfull av barnefamilier. De aller yngste satt trollbandt gjennom forestillingen, men lot seg ikke skremme, hverken av skumle slanger eller slemme tigre.

– Jeg er ikke redd, jeg er fra Blommenholm, forklarte Leo Gjerdevik Lepsøe (4) fra veloursetet i Sandvika Teater.

Regissør Margrethe Beck Heien fikk dessverre ikke vært til stede på premierekvelden, men ble behørig omtalt og takket fra scenen etter forestillingen.

– Hun har stått på så utrolig hardt, men er dessverre sykemeldt. Men jeg har holdt henne oppdatert, var til og med ute og sendte tekstmeldinger til henne i pausen, og fikk et «Yes!» i svar, forteller BærMuDa Minis styreleder, Kristin Rinde Sunde.

Om valg av «Jungelboken» som forestilling til BærMuDas 15-årsjubileum har hun bare godt å si.

– Det er jo et veldig gøyalt stykke, både for voksne og for barna. Jungelboken har alt, både spennende karakterer, masse sang og dansing, fin musikk og masse dyr, forteller Sunde.

Teateroppsetningen av «Jungelboken» er basert på nobelprisvinner Rudyard Kiplings «The Jungle Book» fra 1894. Boken regnes som ett av de klassiske verk i moderne barnelitteratur og har blitt tolket om til både tegnefilm og musikal.