Ingvar Ambjørnsens arv i Sandvika

PREMIERE: Håvard G. Lystrup spiller rollen som hund og pensjonateier, her med den misfornøyde gjesten Gregor, som spilles av Håvard Aasmoe. FOTO: JOHANNE THORSETH

PREMIERE: Håvard G. Lystrup spiller rollen som hund og pensjonateier, her med den misfornøyde gjesten Gregor, som spilles av Håvard Aasmoe. FOTO: JOHANNE THORSETH

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Historien om «Samson og Roberto» er skrevet av Ingvar Ambjørnsen. Det ble til ellevilt barneteater med premiere i Sandvika.

DEL

- Utrolig morsomt stykke. Rollene er fine og spilles bra. Morsomt at det er flere dyr med. Jeg har lest litt av bøkene om Samson og Roberto. Søster og fetter har lest alle. De spiller i stykket. Det gjør de bra, sier Knut Strømheim fra Rykkinn.Han satt blant publikum ved Lille Scene i Sandvika torsdag kveld, da Effekt Ungdomsteater hadde premiere på stykket.

Venner i salen

Forestillingen er regissert av Effekts leder, Åsa Hillingseter Løyning. Det skal spilles fem ganger på Lille Scene i Sandvika frem til søndag 3. juni. Linn Strømsheim spiller rollen som Roberto og Håvard G. Lystrup spiller rollen som Samson.

Hovedrolleinnehaverens lillebror, Schack Lystrup fra Asker var også svært fornøyd med det han så.

– Helt fantastisk fint. De spiller rollene veldig bra, sa han til Budstikka.

Stykket dreier seg om en fattig hund som arver et pensjonat, som han vil drive sammen med bestevennen, en katt. Utfordringene står i kø. Det er særlig pengemangel, oppussing og krevende gjester dette stykket dreier seg om.

Høvik-base

Effekt Ungdomsteater ble etablert i 1994. Hver torsdag og annenhver helg samles medlemmene i det gamle teaterhuset på Høvik. Fortiden er det ni aktive skuespillere, som også er elever ved dans og dramalinjen på Rud videregående skole. Det var flere medelever i salen på premierekvelden:

– Utrolig spennende å se skuespillere gi så mye. De går i klassen min, og det er gøy å se dem i andre karakterer enn på skolen, sa Felicia Berg-Nielsen fra Brønnøya.

LES OGSÅ: Snertent om Knerten

Les flere kulturnyheter her

Artikkeltags