Inglow venter på at boblen skal sprekke

Artikkelen er over 14 år gammel

- Vi er i en boble. Det er sånn det føles akkurat nå, forteller vokalist Martin Diesen. Neste uke drar Sandvika-bandet til Grimstad for å presenteres for Musikk-Norge.

DEL

- Vi sitter liksom inne i en boble venter på at den skal sprekke, sier Martin Diesen.

Inglow har fått platekontrakt med Lost Records og distribusjon gjennom velrenommerte Bonnier Amigo. Neste uke drar de til Grimstad for å få klarhet i detaljene rundt ep-utgivelsen, videoinnspilling og promotering.

- Da blir det båttur med reker og vin, og sentrale bransjepersoner, forteller bandet. Dagen etter spiller de på Molorock sammen med blant andre King Midas og Anne Hvidsten.

I slaget

Men aller først er det bowling med Budstikka.

- Faen!

Kula skrur til høyre, Diesen er misfornøyd. Kanskje uten grunn, for til slutt vinner han overlegent. Og det til tross for at han bare har spilt tre ganger.

- Han tar ting fort, sier gitarist Syver Normann, og sier det ikke bare er på Bærum Bowling det går unna. I bakgrunnen slår Diesen enda en strike, skjermen glorer ut "WOW DUDE". Normann unnskylder seg, sender av gårde noen kuler, får en spare, og kommer tilbake.

- Da det skar seg med den forrige vokalisten Yashar Alousha, var vi en måned uten vokalist. Vi hadde lagt merke til Martin i Analyze This, og etter et par telefonsamtaler og en øving med påfølgende fyllekule, var saken i boks. To uker etter debuterte han på scenen.

Effektive

Inglow har etter norsk målestokk vært effektive og fått til mer på to år enn de fleste gjør på fem.

- Det har gått utrolig fort siden vi fikk managementet vårt, Monim, smiler Martin Diesen.

- Men nå er det på tide å få ut skiva.

- Som Fridtjof Nilsen i Span sa, vi gir ut skive for å kunne spille mer live, sier Normann.

- Digger du skiva går du på konserten, og du betaler gjerne en hundrings for det óg, legger trommis Joakim Arnesen til.

- Det å få gitt ut cd betyr noe for deg som musiker. Man får vist frem musikken sin til folk. Det er ikke mange norske band som får den muligheten, sier Diesen.

- Det er digg at det skjer snart, legger Normann til.

"The End of Yesterday" er en femspors ep, og bandet har stått for all lyd og tekst.

- Navnet kommer av at det er den første skiva der det kun er oss fem som har bidratt, forteller Diesen.

- På "Eclipse" måtte Martin "covre" Yashar sine låter. Det er ikke så kult, mener Normann.

Neste uke er Inglow på fjorden utenfor Grimstad og menger seg med fiffen. Det amerikanske bookingbyrået Bandpromote Indiehits, Quart-bookerne og andre sentrale aktører er i samme båt.

Travelt

- Vi har på en fått bygget opp et nettverk, forteller Joakim Arnesen.

- Da Monim ble med i februar spredte "buzz'en" seg, og det ble utvidet. Derfor har vi ventet med å gi ut ep-en.

- Det er en spennende periode. Vi har dobbelt så mange spillejobber nå som før, samtidig som vi bare går rundt og venter og spekulerer. Vi aner jo ikke hva som skjer etter releasen, sier Diesen.

- Det er nesten som et vakuum, eller en boble.

- Eller ikke, med all jobbingen, kontrer Normann. Og sånn fortsetter Inglow praten. Mellom slagene på bowlingen er det kameratslig knuffing og puffing, og noen spede forsøk på "psyche-outs".

- He he, dette skal vi ha på raideren vår! Bowlingbane backstage. Dette er skikkelig bra avkobling, smiler gitarist Syver Normann.

Artikkeltags