I kveld kjemper han om finaleplass i Norske Talenter

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Guilherme Curty (31) fra Jar begynte å trylle som gategutt i Brasil. Fredag kveld leverer han magiske triks i direktesending.

DEL

– Akten jeg viser i kveld er basert på opplevelser fra gaten. Også har jeg sunget inn bakgrunnsmusikken på forhånd. Jeg kan jo egentlig ikke synge!

Brasilianer og Jar-beboer, Guilherme Curty, smiler så bredt at det nesten går trill rundt.

Han står på stuegulvet i leiligheten sin, omringet av 1.200 DVD-er om trylling, flere titalls rekvisitter, en kanin og to duer. Triksene kommer på løpende bånd; et skjerf ut av munnen, en svevende sigarett og en hypnotisert due.

Levde som gategutt

– Trylling er for meg mer enn å vise triks. Akten må ha en kjerne, akkurat som bevegelsene på en scene må ha en grunn. Den må inneholde og smitte over til følelser, sier han.

LES OGSÅ: Håvard (20) er blitt kjendis på YouTube

Historien starter i Rio de Janiero da 7-åringen Guilherme («uttales gull-i-ermet») får en bok om trylling av broren sin, han som selv har gitt opp triksene. Guilherme gir ikke opp, han trener, øver og lærer seg så mye han kan.

Så oppdager han en tryllekunstner på gaten, og blir så fascinert at han samler alle pengene han har for å skaffe seg flere rekvisitter.

– Det endte med at jeg hadde mitt eget bord på gaten som 11-åring, og ble invitert til trylleklubber i Rio da jeg var 14 år, forteller han.

Guilhermes familie bodde på 15 kvadratmeter, og gutten som da veide 110 kg, møtte stadig på problemer. Han ble latterliggjort for overvekten, og ønsket seg bare bort.

– Folk sa til meg at jeg ikke kunne trylle med duer fordi jeg var for tykk og aldri kom til å bli elegant på scenen, sier han og klapper kjærlig på duen han nå bruker i showene sine.

Til slutt pakket han sammen, reiste fra Rio og levde på gaten i flere brasilianske kystbyer.

– Nifst konsept

Etter noen år fikk han jobb som tryllekunstner på ulike hoteller, møtte en norsk jente og sammen flyttet de til Jar i 2008. Guilherme har jobbet som kokk i Grav barnehage, der barna stadig har fått servert nye magiske triks.

Nå har han blitt et populært innslag i barnebursdager i Jar-området.

Da muligheten kom til å melde seg på Norske Talenter, var han ikke i tvil. Drømmen er tross alt å kunne livnære seg som tryllekunstner.

– Jeg tenkte at det er en sjanse til å få navnet mitt ut og få resten av landet til å se hva jeg driver med.

Måpte av triksene

Dommerne i programmet har latt seg imponere av brasilianeren.

Lisa Tønne tok seg til hodet, og Bjarte Hjelmeland måpte da Guilherme gjorde én due til to, og spiste svevende ostepop for noen uker siden.

– Det er et nifst konsept å bli dømt av fire personer. Men jeg ser det ikke som en konkurranse, men mer som en mulighet til å vise folk noe jeg brenner for, sier han.

Triksene han viser i kveld kan han ikke fortelle om i detaljer, men vi kan røpe at han får med seg en hjelper på scenen.

– Hvis jeg kommer til finalen så reiser foreldrene mine fra Brasil for å sitte i salen og følge med, sier han.

Også Nils Georg H. Nilsen fra Jar deltar også i Norske Talenter, og er i neste ukes semifinale. Her kan du se ham synge i programmet (ekstern link).

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Artikkeltags