Hvalstrand-klar Bernhoft: – Tiden i Bærum var viktig for meg

Jarle Bernhoft har mye å takke tiden i Bærum for. – På Rud følte jeg at det jeg gjorde ble satt pris på, sier han om tiden på videregående der han gikk ut i 1996.

Jarle Bernhoft har mye å takke tiden i Bærum for. – På Rud følte jeg at det jeg gjorde ble satt pris på, sier han om tiden på videregående der han gikk ut i 1996. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I august står han på scenen under Hvalstrandfestivalen

DEL

Budstikka kan i dag avsløre at Jarle Bernhoft er det aller nyeste artistslippet til Hvalstrandfestivalen i august.

Multiinstrumentalisten og sangeren, som har sterke røtter til Bærum og musikkmiljøet rundt Flekken i Sandvika, skal stå på scenen lørdag 23. august.

– Tiden min i Bærum var veldig viktig for meg, sier han til Budstikka.

Satt pris på

Jarle Bernhoft gikk ut av Rud videregående skole i 1996.

På 90-tallet herjet han i rockemiljøet på Flekken, som vokalist i blant annet Asker-bandet Explicit Lyrics og senere i Span. Han legger ikke skjul på at tiden i Bærum har betydd mye for ham.

– I Nittedal, der jeg vokste opp, var det ikke så mange som drev med musikk. Men på Rud følte jeg at det jeg gjorde ble satt pris på. Jeg hang jo på Flekken hele tiden og det var en ekstremt lærerik «skole», forteller han.

Samarbeidet mellom Jarle Bernhoft og Fridtjof Nilsen, frontfigurene i Span, startet i 1994 og ble avsluttet ti år etter da Span ble oppløst. Fremdeles holder Bernhoft kontakten med musikere i Bærums-miljøet.

– Det er stas å møte igjen venner fra den tiden. Fridtjof er fortsatt en bror for meg, sier han.

Var med på FestiHvalstrand

Se Bernhoft fremføre "Choices" her. (ekstern link)

Jarle Bernhoft er den eneste av artistene under årets festival som har stått på scenen i vannkanten før. Det skjedde under FestiHvalstrand i 1996, da åtte band deltok, deriblant Explicit Lyrics, og 500 mennesker så og hørte dem.

– Da hadde jeg dreadlocks og holdt skikkelig liv der. Dette må jo være en slags reinkarnasjon av denne eventen. Jeg er ikke sikker på hva jeg går til, men jeg skal gjøre mitt aller beste fra scenen, sier Bernhoft, som står på programmet sammen med Donkeyboy, DeLillos og Morten Harket på festivalens andre dag.

– Jeg kommer ikke til å gi meg før folk synger seg hese, sier han.

Nesten komplett

Fredag slapp Bernhoft albumet «Islander», og flere medier har rullet en firer på terningen.

– Hans nye album har blitt omtalt som «Varm soul på varme dager». Hva passer vel da bedre enn å få besøk at Bernhoft en varm sommerdag i august?, sier festivalsjef Fredrik Brodtkorb.

Les mer om Hvalstrandfestivalen her.

– Med Bernhoft på plass nærmer programmet til årets Hvalstrandfestivalen seg komplett, og vi er kjempefornøyde med årets lineup, sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Les flere kulturnyheter i Budstikka her.

Artikkeltags