– Erik liker å høre på musikk, og vi merker at han reagerer når vi spiller, sier Svein Helge Birkeflet fra Gullhella.

Han spiller i sekstetten Blended Horns, som får lov til å bruke musikken til jazzlegenden Erik Amundsen fra Asker.

Hjerneslag i 2002

Han var en av Norges mest kjente jazzbassister fra 1950-tallet – inntil han fikk hjerneslag i 2002. Nå bor han på Risenga Bo- og omsorgssenter.

Her har musikerne flere ganger spilt uformelle konserter.

Fråtser i musikk

– Vi spiller musikken hans fordi vi liker den. Og når du skal skrive for et helt band, blir det mye jobb. Amundsen bringer oss enkelt til mange nye låter. Han skrev for sin egen sekstett. Det er en gullgruve vi nå for lov til å høste av. Vi er glade for å få lov til å fråtse fritt i arrangementene til Amundsen, sier Birkeflet.

Publikum likte hva de hørte på Asker Jazzklubb Lancelot torsdag. Det låt bra da Blended Horns åpnet etter pausen med å spille «Here’s that rainy day». De spilte også musikk fra andre jazzlegender, som Duke Ellington, Charlie Parker med flere.

Og publikum ble invitert til allsang.

Lokale kjendiser

Den lokale sekstetten Blended Horns består av folk som er godt kjent fra musikkmiljøet i Asker, nemlig Børge Tronrud på saksofon og sang, Stig Solheim på trompet og flygelhorn, Svein Helge Birkeflet på trombone, Per Øystein Funderud på piano, Harald Skogli på kontrabass, og Ronny Skjold på trommer.

Les flere kulturnyheter her