Heia husfliden!

fornøyde: Liven Bruun, Jenny Akselson og Margit Hoen i Asker Husflidslag

fornøyde: Liven Bruun, Jenny Akselson og Margit Hoen i Asker Husflidslag Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

På kulturukas siste dag avsluttet Asker Husflidslag med utendørs marked med sveler, kaffe, strikk og godt humør.

DEL

- Det er jo ikke akkurat første gang vi gjør dette, da, forteller Margit Hoen, nestleder i Asker Husflidslag. Laget har vært med på kulturuka så lenge at hun ikke husker når de var med første gang, men hun tipper det er rundt 20 til 30 år siden. Sammen setter laget opp stands der de presenterer forskjellige håndverkstradisjoner og teknikker.
 

Aktive hele uka


I løpet av kulturuka har Asker Husflidslag også stått inne på Trekanten kjøpesenter i Asker, der de hver dag har presentert en ny form for håndverk. I tillegg har de solgt ulike håndverksprodukter, som strikkekjoler, skinntøfler, håndflettede kurver og mye, mye mer.
 

Suksess med barn


På spørsmålet om hva de gjør for å rekruttere unge, svarer Hoen følgende:
- Vi har satt i gang med en såkalte «sommeruke», som et alternativ til fotballcamp og rideleir. Her kan ungene komme og lære seg forskjellige typer håndverk.

«Sommeruka» har blitt veldig populær på kort tid, og når noen henvender seg til Hoen for å melde på barna sine må hun nå be dem om å sette seg på venteliste.
- Man kan vel si at det må bety noe positivt for håndverksinteressen? smiler Hoen til lagvenninnene Jenny Akselson og Liven Bruun.
 

Artikkeltags