Guro på hjemmebane

Guro Nagelhus Schia og samboer Vebjørn Sundby står på scenen i Sandvika med forestillingen “TaZukA” denne uken.

Guro Nagelhus Schia og samboer Vebjørn Sundby står på scenen i Sandvika med forestillingen “TaZukA” denne uken.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Nylig gikk Guro Nagelhus Schia på den røde løperen med Keira Knightley. Denne uken står hun på scenen i Bærum Kulturhus.

DEL

Årets dansesesong i Bærum Kulturhus sparkes i gang onsdag kveld med premiere på «TeZukA». Med i ensemblet er Guro Nagelhus Schia (33) fra Rykkinn og samboer Vebjørn Sundby.

Til daglig har paret base i London, og var nylig med på verdenspremieren på Hollywood-filmen «Anna Karenina». Der spiller Schia Kira Knightleys kammerpike, og Sundby er med som danser.

Nå legger de Hollywood-glamouren på hyllen og fortsetter turnélivet med forestillingen «TeZukA».

– Vi har fått utrolig god mottagelse de stedene vi har vært. Det har vært fulle hus og stående applaus. Vi gleder oss til å komme til Bærum, forteller Schia.Over hele verden

Som barn danset hun i Kristine Glennes Ballettskole. i dag er hunen av verdens beste samtidsdansere.

«TeZukA» en forestilling av en koreograf Sidi Larbi Cherkaoui. Den har gjestet de aller største scener i verden, både i Tokyo, Singapore, Paris og London. Etter at den har vært i Bærum, reiser den videre til Tel Aviv.

– Det har vært fantastisk. I Tokyo spilte vi fem kvelder for 10.000 publikummere hver kveld, sier Schia.

Forestillingen bygger på Osamu Tezuka, en japansk mangategner og animatør, som blant annet sto bak animeserien Astro Boy som kom på tegneserie i 1952 og TV-serie i 1963.

Til Bærum Kulturhus

Det er den største produksjonen som gjester Bærum Kulturhus noensinne.

– Larbi er den mest etterspurte koreografen i verden akkurat nå, han har en evne til å appellere til et bredere publikum, ikke bare de som liker dans. Det er et stort privilegium å kunne presentere det her, sier programansvarlig for dans i Bærum Kulturhus, Siri Leonardsen.

Forestillingen spilles onsdag, torsdag og fredag.

Les mer i papiravisen av Budstikka på tirsdag.

Les flere kulturnyheter her

Artikkeltags